Fordel 1: Rabat på Visa/Dankort

Du kan få 25 % rabat eller et gratis kort. Rabatten afhænger af, hvilken Favorit-gruppe du har.

Fordel 2: Rabat på Mastercard med rejseforsikring

Du kan få 25 % rabat, 50 % rabat eller et gratis kort. Rabatten afhænger af, hvilken Favorit-gruppe du har, og hvilket kort (og rejseforsikring) du ønsker.

Fordel 3: Gratis valutaveksling

Du kan veksle, lige så mange gange du vil. Husk, at du kan både købe og sælge euro via Sydbanks pengeautomater.

Fordel 5: Spær alt-i-en-fart

Hvis du taber eller får stjålet fx kort, mobil eller pas, er hjælpen kun et telefonopkald væk.

Fordel 10: Oplevelser for hele familien

Du har bl.a. mulighed for at bestille adgangsbilletter til hele familien med rabat i mange af de mest populære oplevelses- og dyreparker i Danmark. 

Læs mere om "Oplevelser for herle familen" her 

 

Tjekliste til dig, der skal holde ferie i Danmark

 

  • Sæt dine abonnementer på pause, fx til fitness, sport, tv- og streamingtjenester
  • Husk at medbringe NemID, så du kan betale regninger eller overføre penge via MobilBanken. Med NemID-nøgleapp kan du have det hele samlet på mobilen. Læs mere om NemID nøgleapp
  • Opret nyt kodeord til Oplevelsesportalen, og bestil billetter til danske forlystelses- og dyreparker med rabat. Log på Oplevelsesportalen her
  • Bestil hurtigt og let et ekstra betalingskort, så du har to kort med på ferie, fx Visa/Dankort og Mastercard. Så risikerer du ikke at stå uden betalingskort, hvis kortet går i stykker, bliver tabt eller stjålet. Samtidig risikerer du heller ikke at nå den månedlige maksimumgrænse på dit Visa/Dankort-kort på 25.000 kr. Selvom det måske lyder af meget, så løber det hurtigt op, hvis du bruger det samme kort til at betale for transport, overnatning og mad.  Bestil kort her
  • Husk at registrere kort, pas, kørekort og Sim-kort i den særlige kortportal, hvis du har valgt Favorit-fordelen "Spær alt-i-en-fart". Så får du hurtig hjælp til at spærre det hele, hvis du mister pung eller taske. Se mere på sydbank.dk/favorit eller ring 70 10 78 79 alle dage kl. 8-20 Log ind på Spær alt-i-en-fart

Hent de mobile betalingsløsninger i AppStore eller Google Play: 

Pas godt på dine penge i ferien

Vi har samlet en række gode råd, så du undgår at blive udsat for svindel eller snyd i ferien. Vi opdaterer siden løbende med aktuelle advarsler eller god råd.

Sådan undgår du snyd

 

Betal med Apple Pay – også hvis du er på ferie i udlandet

Med Apple Pay kan du betale med din iPhone eller dit Apple Watch i butikker og webshops i både Danmark og udlandet.

Kom godt i gang med Apple Pay

Tjekliste til dig, der skal holde ferie i udlandet

 

 • Sæt dine abonnementer på pause (fx fitness, sport, streamingtjenester) og spar penge på ferien.
 • Husk at medbringe NemID, så du kan betale regninger via NetBank eller MobilBank. Med NemID-nøgleapp kan du have det hele samlet på mobilen. Læs mere om den nye nøgleapp
 • Bestil et ekstra betalingskort, så du har to kort med på ferie, fx Visa/Dankort og et Mastercard Debit eller Mastercard (kredit). Så risikerer du ikke at stå uden betalingskort, hvis kortet går i stykker, bliver tabt eller stjålet. Du er også sikret, hvis den ene kortudbyder oplever tekniske problemer. Samtidig risikerer du ikke at nå den månedlige maksimumgrænse på dit Visa/Dankort-kort på 25.000 kr. Selvom det lyder af meget, så løber det hurtigt op, hvis du bruger det samme kort til at betale for transport, overnatning og mad.
 • Husk, at du takket være fælles EU-regler ikke skal betale gebyr, når du betaler med dit kreditkort (fx Mastercard), når du rejser i et EU-land.
 • Hvis du skal leje bil i udlandet, skal du være opmærksom på, at mange biludlejningsfirmaer ikke accepterer Visa/Dankort. Derfor anbefaler vi, at du tager to kort med på rejsen – et Visa/Dankort eller Mastercard Debit samt et Mastercard (kreditkort).
 • Medbring valuta til drikkepenge eller indkøb på markeder, eller hvis du rejser rundt i lande, hvor betaling med internationale kort ikke er så udbredt (fx Tyskland, Holland eller USA).
 • Køb og indsæt euro i alle Sydbanks pengeautomater. Se listen over vores pengeautomater
 • Bestil valuta på sydbank.dk/valuta og hent pengene i en af vores afdelinger. Du kan se en oversigt over dine muligheder for afhentning, når du bestiller. (Obs.: Op til 10 dages leveringstid)
 • Glæd dig over, at du takket være fælles EU-regler kan gå på nettet i EU, uden at betale ekstra – medmindre du overskrider den data, du har i din mobilpakke, naturligvis.
 • Beregn hurtigt kursen med MobilBankens valutaberegner, og få straks prisen på hotellet, restauranten eller i butikken. Se også, hvor meget det koster at betale med Mastercard, Visa/Dankort eller i kontanter. Hent MobilBank-appen i App Store eller Google Play.
 • Tjek dækningen på din rejseforsikring – eller bestil en rejseforsikring til hele familien sammen med Sydbank Mastercard. Bemærk, at forsikringen træder i kraft ved bestilling og også dækker, når rejsen ikke er betalt med kortet. Du kan få rabat via Sydbank Favorit – se her.
 • Registrer betalingskort, benzinkort, kontokort, pas, kørekort og Sim-kort, hvis du har valgt Favorit-fordelen "Spær alt-i-en-fart". Så får du hurtig hjælp til at spærre det hele, hvis du mister pung eller taske. Se mere på sydbank.dk/favorit eller ring 70 10 78 79 alle dage kl. 8-20. Log ind på Spær alt-i-en-fart 
 • Hent søsterappen til MobilePay: We Share i App Store eller Google Play og få hurtig hjælp til familiens interne ferieregnskab.
 • Er dit blå sygesikringsbevis udløbet? Og skal du på ferie i et andet EU-land.Norge, Island, Schweiz eller Liechtenstein? Så er der hjælp at hente. Når du søger om det blå EU-sygesikringskort, får du nemlig automatisk sendt et midlertidigt bevis med Digital Post til din e-Boks. Det kan du bruge på ferien, hvis du får behov for lægehjælp. Bestil dit blå sygesikringsbevis på borger.dk

Pas godt på dine penge i ferien

Vi har samlet en række gode råd, så du undgår at blive udsat for svindel eller snyd i ferien. Vi opdaterer siden løbende med aktuelle advarsler eller god råd.

Sådan undgår du snyd

 

 

Vælg lokal valuta, når du betaler med kort

Vi anbefaler, at du vælger at betale i den lokale valuta, når du betaler med kort i udlandet.

Læs mere

Valuta til ferien

Du kan bestille anden valuta til afhentning i en af vores afdelinger via vores valutabestiller, eller hos Sydbank Direkte på
70 10 78 79.

Bestil valuta her