Bliv klogere på, hvad din økonomi rækker til og find ud af, hvad du kan købe bolig for

Hvis du går med boligdrømme, anbefaler vi, at du starter boligjagten i banken. Sammen med din rådgiver kigger I på dine ønsker og behov, inden du går i gang med at lede efter din drømmebolig.

Når vi skal beregne, hvor meget du kan låne, kigger vi blandt andet på din løn, udgifter, rådighedsbeløb, gæld og opsparing. Både i forhold til, hvordan din situation er nu, men også hvordan den kommer til at se ud i fremtiden. Derudover betyder dine ønsker, behov og planer også meget for, hvor meget du kan låne til ny bolig. Vi tager en snak om, hvad alt dette betyder for dine lånemuligheder, og hvordan vi kan hjælpe dig videre med dine boligdrømme. 

Book et boligmøde - og find ud af, hvor meget du kan købe bolig for.

Inden mødet er det en god idé at overveje:

 • I hvilket geografisk område skal boligen ligge?
 • Hvilken boligtype er du på udkig efter?
 • Vil du bo i byen eller på landet?
 • Hvad skal boligen ligge tæt på? Arbejde, familie, natur eller måske kultur?
 • Hvor stor skal boligen være?
 • Hvor mange værelser skal der være?
 • Hvordan skal boligen fremstå? Skal den være indflytningsklar eller ønsker du at sætte dit eget præg?

Din økonomi ved boligkøb

Når du skal købe ny bolig, er der mange ting at overveje og tage stilling til. Din økonomi vil blandt andet ændre sig. Nogle af dine faste udgifter vil være de samme, mens nye kommer til.

Dit rådighedsbeløb er en af de afgørende faktorer, når vi skal finde ud af, hvor meget du kan låne, så du sikrer penge til mad, tøj og fornøjelser: 

 • Ændret transportudgifter til og fra arbejde – er afstanden blevet længere? Er der behov for en bil mere?
 • Skal der tages højde for familieforøgelse og pasningsudgifter?
 • Skal feriebudgettet være det samme? Skal det op- eller nedjusteres?

I salgsopstillingen kan du blive klogere på den løbende udgift til renovation, forsikring, ejendomsskat, ejendomsværdiskat og det anslåede løbende forbrug til el, vand og varme. Dertil kommer vedligeholdelse og udgifterne til lånene. 

Når du skal købe bolig, skal du som udgangspunkt selv kunne lægge en passende udbetaling.

Kan du ikke det, kan vi hjælpe dig med, hvordan du kan komme i mål med en opsparing.

Book et møde med en af vores rådgivere, så I sammen kan finde ud af, hvilken type opsparingskonto, der er mest relevant for dig.

Brug vores beregner og se, hvor meget du kan låne for


En måde at få et overblik over, hvor meget du kan låne til ny bolig, er ved at bruge vores låneberegner

For at bruge låneberegneren, skal du have nogle forskellige tal og oplysninger om din økonomi klar.

Du skal kende husstandens samlende indkomst før skat. Du kan selv bestemme om du vil angive beløbet pr. måned eller pr. år. Derudover skal du vide, hvor stor en opsparing eller formue husstanden har. Du skal også angive eventuel gæld som du eller din partner har. Det kan eksempelvis være et billån eller SU-lån. Når du har indtastet alle oplysninger, kan låneberegneren give et estimat for, hvor meget du kan låne.

Ved at bruge låneberegneren, kan du altså hurtigt og nemt finde ud af, hvor realistiske dine boligdrømme er, eller om du skal justere dine forventninger lidt. Du kan også prøve at justere lidt på tallene, og på den måde finde du af, hvad der skal til for, at du har råd til boligen. Husk, at resultatet fra låneberegneren er vejledende, og kun kan give dig et overslag på, hvad du ca. kan købe bolig for.

Hvis du vil have en præcis beregning, der er tilpasset dig og din økonomi, skal du tage fat i en af vores rådgivere, så I sammen kan snakke om, hvad der skal til for, at du kan købe ny bolig. 

Er du blevet nysgerrig på, hvor meget du kan låne, efter at have brugt låneberegneren?


Boligtypen har indflydelse på dine muligheder for at låne

Der er forskel på, hvordan dine lånemuligheder er, afhængig af hvilken boligtype, du gerne vil låne til. Hvis du skal låne til køb af ejerbolig, kan du låne op til 80 % af boligens værdi med et realkreditlån. Du kan vælge enten fast eller variabel rente, og en løbetid på op til 30 år. Lånets løbetid er den periode, du har til at betale lånet tilbage i. 

Med fast rente sikrer du renten i hele lånets løbetid. Det vil sige, at renten altid vil være den samme. Med variabel rente bevæger renten sig derimod efter markedets udvikling, og du skal derfor have økonomisk råderum til eventuelle rentestigninger. Du kan også overveje, om du ønsker en periode med afdragsfrihed. Med afdragsfrihed betaler du ikke afdrag på din gæld. I den periode bliver din gæld altså ikke mindre.

Læs mere om dine muligheder med realkreditlån

Skal du låne til en anden type bolig? 

Det rigtige valg for dig afhænger af din økonomi og dine behov. Tag en snak med din rådgiver, så I sammen kan finde den finansieringsløsning, der passer bedst til dig.

Book et boligmøde med en af vores rådgivere, og bliv klogere på dine lånemuligheder.


Har du behov for at låne mere end 80 % af husets værdi? Som udgangspunkt kan du låne 80 % med et realkreditlån. Resten skal finansieres med en boliglån og en passende udbetaling, som du finder sammen med din rådgiver.

Læs mere og se eksempler på de samlede omkostninger

Hos Sydbank hjælper vi dig med dit boligkøb

Hvis du overvejer at købe ny bolig, er vi med dig hele vejen – også hvis du er i tvivl om dine lånemuligheder. Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe og rådgive dig. 

Hos Sydbank ser vi på hele din situation, og laver beregninger med udgangspunkt i, hvad der er det bedste for dig – set i forhold til dine behov og de ønsker du har til ny bolig. Vi kan blandt andet hjælpe dig med at få: • Overblik over din økonomi, lægge budget og hjælp til at realisere dine boligdrømme
 • Afklaring på dine finansieringsmuligheder inden for max 48 timer
 • Adgang til Sydbanks specialister inden for nybyg, ombygning, finansiering, forsikringer, pension og investering

Måske er du klar til at købe nu, men din økonomiske situation er ikke til det. Måske er det omvendt, hvor du mangler afklaring og ikke føler dig klar. Vores rådgivere guider dig igennem hele processen, og sørger for, at du trygt kan træffe en beslutning på det rette grundlag.

Hvis du inden mødet er nysgerrig på, hvor meget du kan låne, kan du bruge vores låneberegner til at få et estimat på, hvor meget du kan låne. 

Book et boligmøde med vores rådgiver