8 simple tips til at undgå indbrud i ferien

Hvis du ikke har en tyverialarm installeret, er der heldigvis andre måder, du kan gøre for at sikre dit hus mod indbrud, mens du er på ferie.

Her har vi samlet 8 tips, der er nemme at gå til, og som kan være med til at mindske risikoen for indbrud i vinterferien.

Tip 1: Få en "house sitter" 

Hvis huset ikke skal se tomt ud, kan du overveje en ”house sitter”. Måske kender du en, der gerne vil have en gratis ferie i ditn bolig? Du kan også leje den ud til turister, fx gennem Airbnb. Alternativt kan du få hjælp af en nabo eller bekendt, som kan besøge huset og fx fylde skraldespanden op, så det ser ud, som om der er nogen hjemme.

Tip 2: Lad bilen blive i indkørslen

Medmindre du skal på kør-selv-skiferie, er det en god idé at lade din bil stå i indkørslen, mens du er væk. Og hvis bilen skal med på ferie, eller skal transportere dig til lufthavnen, kan du måske aftale med en nabo, at de parkerer deres bil ved dit hus engang imellem. Står bilen til hverdag i en lukket garage, er det en god ide at lukke garagen til, så man ikke umiddelbart kan se, om bilen er hjemme.

Tip 3: Få hjælp til at tømme postkassen

Spørg din nabo, om de vil tømme postkassen, mens I er væk. Og hold pause med avisen eller bede om at få den omdirigeret - evt. til naboen som tak for hjælpen med at tømme postkassen.

Tip 4: Lad huset se beboet ud

Det er så skønt at komme hjem til en pæn bolig efter ferien. Men ryd ikke alt for godt op. Dit pæne hjem kommer hurtigt til at se forladt ud, så lad støvsugeren stå fremme, sofapuderne flyde, legetøjet ligge på gulvet og et par tallerkener stå på køkkenbordet.
Sørg også for, at man ikke kan se lige igennem boligen, men lad smtidig være med at trække alle gardiner og persienner for.

Tip 5: Gem de dyre ting

Selvom det er en god ide at lade huset se beboet ud, er det ikke alt, du skal lade ligge fremme. Så gem iPad ‘en, den bærbare eller smykkerne, så de ikke er nemme at finde frem til.

Tip 6: Lad lyset brænde

Lad et par lamper være tændte, mens I er væk, så boligen også ser beboet ud, når mørket falder på. Endnu bedre er det, hvis dine lamper tænder og slukker på forskellige tider. Det kan du nemt styre med en billig timer fra byggemarkedet. Har du udendørsbelysning, er det også en god idé at lade dette stå tændt – gerne styret af en bevægelsessensor, som blænder op, når nogen nærmer sig bygningen.

Tip 7: Lås værktøjet inde

De fleste indbrudstyve har værktøjet i orden. Men det er alligevel en god ide at låse dit værktøj, dine haveredskaber og din stige inde.

Tip 8: Vent med at fortælle om ferien på de sociale medier, til du er tilbage

Selvom du gerne vil vise de flotte snebilleder, børnene på skiskolen eller den hyggelige afterskiing, skal du vente med at dele oplevelserne til du er hjemme igen. Du ved aldrig, hvem der også følger med i dine opdateringer.

Kilde: Bolighed

 

Hvor stor er risikoen for indbrud i din bolig?

Find din bolig her og se bl.a indbrudsstatistikken i dit område. 

Under punktet ”Sundhed, tryghed & risiko” kan du se, hvor stor risikoen er for indbrud på lige netop din adresse.


Næste artikel