Professionel investeringsrådgivning til bankens Favorit-kunder

Sydbank Direkte Investering er en investeringsafdeling, der tilbyder investeringsrådgivning til de ca. 55.-60.000 Favorit-kunder, der har valgt Favorit-fordelen ”Individuel investeringsrådgivning”. Afdelingen har åbent i hele Børsens åbningstid – dvs. alle hverdage mellem kl. 8 og 17 – og kan rådgive over mail, telefon eller netmøde.

Mød Torben – investeringsrådgiver i Sydbank Direkte Investering

Torben Ryberg er en af de 5 certificerede investeringsrådgivere i afdelingen. Det vil sige, at han er særligt uddannet til at rådgive om investering i danske og udenlandske enkeltaktier samt mere ”eksotiske” investeringer som fx alternative investeringsfonde og certifikater. Derudover rådgiver Torben om bankens plejeprodukter som fx Sydinvests Blandede Fonde eller PengePlan.

Torben har en travl arbejdsdag, og ikke to dage er ens.

- Vores kunder kontakter os om alt indenfor investering. Typisk ringer der 60-70 kunder på en dag, så interessen for at investere er stor, fortæller Torben. - Det er vidt forskelligt, hvad vi bliver spurgt om – det kan være alt lige fra udviklingen af en bestemt dansk aktie til rådgivning om plejeprodukter eller betydningen af den amerikansk/kinesiske handelskrig for en kundes investeringer. Desuden hjælper vi også kunder, som ønsker at tegne aktier ved børsnoteringer af nye selslaber. Rigtig mange af vores Favorit-kunder har vist sig at være interesseret i investering, og de har derfor valgt Favorit-fordelen ”Individuel investeringsrådgivning”.

Nødvendigt at holde sig opdateret – også på aktuelle begivenheder

Som investeringsrådgiver er det vigtigt at være grundigt opdateret på aktuelle begivenheder.

- Mange af vores kunder ringer nemlig til os, fordi de ønsker en generel update på, hvad der sker på markedet lige nu: Hvad sker der i USA i går, i Asien i nat, og hvad er det på tapetet i Europa i dag? Alt sammen noget, som vi naturligvis skal sørge for at være forberedt på, fortæller Torben.

Stor interesse for investering blandt kunderne

Og i en tid, hvor indlånsrenten i snart lang tid har været lig nul, er der mange gode grunde til, at flere kunder er begyndt at interessere sig for investering.

- Vi oplever en stor interesse fra kunder med alle størrelser af opsparing, som oplever, at pengene på opsparingskontoen ikke vokser, men tværtimod lige så stille mister i værdi på grund af inflationen. Her kan vi heldigvis hjælpe både de meget forsigtige typer, der er tilbageholdende overfor at løbe risiko, og de mere modige, som går efter en mulig større gevinst, men dermed samtidig løber lidt større risiko, fortæller Torben.

Bæredygtige investeringer er efterspurgt

Den megen debat om klimaændringer har også sat sine spor i valg af investeringer, forklarer Torben. - Her kan vi heldigvis henvise til Sydinvests bæredygtige fond, som giver vores investorer mulighed for at investere med omtanke for miljøet.

Læs mere om bæredygtige investeringer

Torbens 3 gode råd til dine investeringer

    1. Du skal kende din tidshorisont. Er din investeringshorisont kortsigtet, er der større usikkkerhed ved investeringen. Derfor er det vigtigt, at du gør dig klar, om der er en periode, hvor du ikke vil bruge pengene – og hvor lang denne periode er.
    2. Du skal sørge for, at dine investeringer passer til din investeringsprofil – i medgang og modgang. Sov du godt i slutningen af 2018, kan det være et tegn på, at du ikke påtager dig for meget risiko i forhold til din risikovilje. Læs mere om investeringsprofil her
    3. Du skal sørge for at rebalancere dine investeringer. I en god periode kan der let komme en overvægt af aktier. Her er det vigtigt at tilpasse investeringen, så der er den rigtige balance mellem de mere risikofyldte aktier og de mere sikre obligationer. 

 

Læs mere om rebalancering

Derudover vil Torben gerne slå et slag for Investor Plus, som alle, der har valgt investeringsfordelen, har adgang til. Her får man helt opdaterede analyser, opdaterede kurser, interviews samt anbefalinger fra Sydbanks eksperter.


Næste artikel