Nyt år er lig med nye muligheder

Få styr på de nye satser og fradragsregler

I Finansloven for 2021 er der lagt op til store fradrag for både håndværker- og serviceydelser.

Hvis forslaget vedtages, stiger håndværkerfradraget til 25.000 kr. pr. person, og servicefradraget stiger til 25.000 kr. pr. person.

Derudover gælder følgender satser i 2021:

  • Personfradrag (for personer, der er fyldt 18 år): 46.700 kr
  • Personfradrag (under 18 år) 36.900 kr.
  • Topskattegrænse efter AM-bidrag 544.800 kr.
  • Skattepligtigt beløb for fri telefon 3.000 kr.

Kørselsfradrag mellem hjem og arbejdsplads:

0-24 km. intet fradrag,
25-120 km. 1,90 kr./km
Over 120 km. 0,95 kr./km.
Over 120 km i yderkommuner 1,90 kr./km

Se oversigten over de nye satser for befordringsfradrag på Skattestyrelsens hjemmeside 

Tilpas din forskudsopgørelse

Tilpas forskudsopgørelsen, hvis du i løbet af 2020 fx har købt eller solgt bolig, lagt lån om, fået nyt arbejde, eller hvis du vil indbetale mere på pensionen. 

Overvej også, om dit kørselsbehov til og fra arbejde er lige så stort, som oprindeligt planlagt. Fx hvis du allerede nu ved, at du vil arbejde mere fra hjemmekontoret.  

Tilpas din forskudsopgørelse hos SKAT

Trim dit budget

Hvis din økonomi skal på kur, så gå dit budget igennem. Måske har du gamle abonnementer på avis, TV eller software, som du ikke mere benytter. Brug evt. forbrugsoverblikket i din NetBank eller MobilBank til at gruppere dine udgifter.

Samtidig skal du huske at opdatere dine faste udgifter, og se, om der er kommet nye poster til, eller om der er poster, som du skal slette. Måske skal du også sætte flere penge af til reparationer eller servicetjek af bilen, vedligeholdelse af din bolig eller andre større engangsudgifter, som kan skabe ubalance i den daglige økonomi.

Gennemgå dine forsikringer

Behovet for forsikringer ændrer sig løbende. Derfor er det vigtigt. at du får tjekket, om du har de forsikringer, som passer til dit liv nu og her. Hvis du fx har fået barn, købt hus eller ny bil, er det en god ide at få gennemgået forsikringerne. 

Glem ikke pensionen

I 2021 er satserne for indbetaling på pension blevet ændret, så du fx nu kan indbetale op til 58.500 kr. på ratepension og 5.400 kr. på aldersopsparing, hvis du har mere end 5 år til folkepensionsalderen. Har du 5 år eller mindre til folkepensionsalderen, kan du indbetale op til 52.400 kr..

Se dine pensionsmuligheder

Spar tid på dine bankforretninger

Brug bankens selvbetjeningsløsninger og spar tid. I NetBanken og MobilBanken kan du fx betale regninger og overføre penge, du kan hæve og indsætte danske kroner og euro i pengeautomaterne og bestille kort eller valuta på sydbank.dk.

Du kan desuden vælge at holde et netmøde med en rådgiver i stedet for at mødes i banken. Husk også, at Sydbank Direkte holder åbent alle ugens dage kl. 8-20.

Få en besked, når der er nyt fra banken

Tilmeld dig BeskedService i NetBanken og få en gratis sms eller mail, fx når der er brev fra banken, nye kontooversigter, eller når der går penge ind på kontoen.

Hold et netmøde med din rådgiver


Næste artikel