Nyt år er lig med nye muligheder

Få styr på de nye satser og fradragsregler

Fx kan du i 2020 fortsat udnytte håndværker- og serviceydelsesfradraget på op til 18.700 kr. om året, Desuden er personfradrag steget mens kørselsfradrag er faldet en smule. Grænsen for betaling af topskat er hævet. 

Beskatningen af fri telefon fastholdes. 

Se oversigten over de nye satser for befordringsfradrag på Skattestyrelsens hjemmeside

Se oversigten over satser og beløbsgrænser på Skattestyrelsens hjemmeside

Undgå et evt. skattesmæk - tilpas forskudsopgørelsen

Tilpas forskudsopgørelsen, hvis du i løbet af 2019 fx har købt eller solgt bolig, lagt lån om, indbetaler mere på pensionen eller fået nyt arbejde.

Tilpas din forskudsopgørelse hos SKAT

Trim dit budget

Hvis din økonomi skal på kur, så gå dit budget igennem. Måske har du tegnet et abonnement i fitnesscentret, som ikke bliver brugt, eller måske har du gamle abonnementer på avis, TV eller software, som du ikke mere benytter. Brug evt. forbrugsoverblikket i din NetBank eller MobilBank til at gruppere dine udgifter.

Samtidig skal du huske at opdatere dine faste udgifter, og se, om der er kommet nye poster til, eller om der er poster, som du skal slette. Måske skal du også sætte flere penge af til reparationer eller servicetjek af bilen, til ski- eller sommerferien eller andre større engangsudgifter, som kan skabe ubalance i den daglige økonomi.

Gennemgå dine forsikringer

Behovet for forsikringer ændrer sig løbende. Derfor er det vigtigt. at du får tjekket, om du har de forsikringer, som passer til dit liv nu og her. Hvis du fx har fået barn, købt hus eller ny bil, er det en god ide at få gennemgået forsikringerne. Som kunde i Sydbank har du mulighed for at få et gratis forsikringstjek i Topdanmark, hvor du kan få en grundig gennemgang af dine nuværende og fremtidige behov for forsikringer

Læs mere om dine muligheder for at få et gratis forsikringstjek.  

Glem ikke pensionen

I 2020 er satserne for indbetaling på pension blevet ændret, så du fx nu kan indbetale op til 57.200 kr. på ratepension og 5.300 kr. på aldersopsparing, hvis du har mere end 5 år til folkepensionsalderen. Har du 5 år eller mindre til folkepensionsalderen, kan du indbetale op til 50.200 kr..

Se dine pensionsmuligheder

Spar tid på dine bankforretninger

Brug bankens selvbetjeningsløsninger og spar tid. I NetBanken og MobilBanken kan du fx betale regninger og overføre penge, du kan hæve og indsætte danske penge og euro i pengeautomaterne og bestille kort eller valuta på sydbank.dk.

Du kan desuden vælge at holde et netmøde med en rådgiver i stedet for at mødes i banken. Husk også, at Sydbank Direkte holder åbent alle ugens dage kl. 8-20.

Få en besked, når der er nyt fra banken

Tilmeld dig BeskedService i NetBanken og få en gratis sms eller mail, fx når der er brev fra banken, nye kontooversigter, eller når der går penge ind på kontoen.

Hold et netmøde med din rådgiver


Næste artikel