Grøn milepæl for Sydbank: Nyt solcelleanlæg er i brug

Når lyset står tændt på Sydbanks hovedkontor, kommer en del af strømmen ude fra græsplænen. Her står Sydbanks nye solcelleanlæg og producerer grøn strøm. Indtil videre er det blevet til 157.000 kWh.

Solcelleanlægget er en af Sydbanks grønne drømme, der skal være med til at mindske Sydbanks CO2-aftryk og dermed skåne klimaet. Solcelleanlæggets 1449 solcellepaneler kan på årsbasis producere 400.000 kWh, hvilket giver Sydbank en CO2-besparelse på i alt 60 tons om året.

- Vi er glade for, at solcelleanlægget endelig er i brug. For os er det en grøn milepæl, der sætter retningen for vores fremadrettede ambitioner og planer om at bidrage til den grønne omstilling, fortæller Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig.

Solcelleanlægget mangler stadig en hæk og en lyddæmpende skærm for at stå 100 % færdigt. De sidste detaljer forventes at komme på plads i løbet af efteråret 2020.

Starten på et nyt grønt kapitel

Det nuværende solcelleanlæg dækker ikke al strømforbruget i Sydbank. Men der er fuld gang i planerne om at sikre, at al den strøm, Sydbank bruger, kommer fra grønne energikilder.

Læs mere om, hvordan Sydbank tager ansvar for sine omgivelser


Næste artikel