Cheføkonomen: "Hvis kunderne ikke forstår mig, er arbejdet spildt"

Indsamling af viden og analyse af data fylder meget af arbejdsdagen hos Sydbanks cheføkonom, men det er dialogen med kunderne, han sætter mest pris på.

Er man dygtig nok, er man gammel nok. Det er forklaringen på Søren V. Kristensens kometagtige karriere i den finansielle sektor. Som leder af Sydbanks team af makroøkonomer har den blot 30-årige cheføkonom det faglige ansvar for at dække dansk og global økonomi og tegner dermed bankens officielle holdning på området.

Som ekspert i samspillet mellem makroøkonomien og finansmarkederne bruger Søren V. Kristensen en betydelig del af sin arbejdstid på at forklare den økonomiske, politiske og finansielle udvikling til Sydbanks kunder, journalister og andre interesserede.

- Samtidig bruger jeg min ekspertise til at analysere og rådgive kunderne om de risici og muligheder, der opstår i økonomien og på de finansielle markeder, siger han.

- Det vigtigste for mig er at formidle i øjenhøjde. Jeg forsøger at præsentere mine analyser således, at bankens kunder kan forstå mig og bruge mine budskaber. Jeg lægger også stor vægt på at forstå og forklare de mekanismer, der præger den økonomiske udvikling, siger Søren V. Kristensen.

Cheføkonomen møder bl.a. kunderne, når han er på farten rundt i landet for at holde foredrag om den aktuelle økonomiske udvikling. På et år bliver det til ca. 70-80 præsentationer, og der er stor forskel på, hvad kunderne interesserer sig for.

- Nogle af vores kunder er kommercielt orienterede og er fokuserede på den økonomiske vækst. Andre orienterer sig mod, hvilke konsekvenser udviklingen får for investeringsområdet, siger Søren V. Kristensen, der har en personlig interesse for investering.

- Ja, jeg investerer selv. Min tilgang er ikke synderlig systematisk. Ofte er det baseret på en makroøkonomisk tilgang, hvor en forventning til renteudviklingen, valutakursen eller den økonomiske vækst gør, at jeg synes, at noget bestemt ser spændende ud, siger Søren V. Kristensen og tilføjer:

- Men jeg lytter også til mine kolleger i aktieanalysen, der har et detaljeret indblik i en lang række virksomheder. Indimellem hopper jeg på en af deres aktieanbefalinger.

Se hvilke jobs, vi i øjeblikket kan tilbyde i Sydbank


Næste artikel