Negativ rente – hvad betyder det for dig?

Fra 6. januar har vi ændret grænsen for, hvornår du som privatkunde i Sydbank skal betale negativ indlånsrente.

Hvad betyder det for dig som kunde?

Vi vil gerne sikre, at dit økonomiske råderum og din almindelige daglige økonomi berøres mindst muligt.

Du kan derfor have op til 50.000 kr. stående på hver enkelt af dine almindelige konti – fx din madkonto, feriekonto og opsparingskonto – uden at du skal betale negativ rente. Og har du din NemKonto hos os, kan du derudover have op til 750.000 kr. på en enkelt af dine konti, uden at du skal betale negativ rente (dog ikke på pensionskonti). Den kalder vi din Friholdelseskonto. 

 Har du flere penge stående, gælder der en årlig negativ rentesats på p.t. -0,75 %, for den del af beløbet der overskrider grænsen.

 Du kan også se, hvordan negativ rente fungerer i Sydbank, i filmen her:

Har du en pensionsopsparing?

Pensionskonti bliver behandlet ligesom andre konti – men med enkelte forskelle. Du kan have op til 50.000 kroner stående, mens du indbetaler. Har du flere penge stående, gælder der en årlig negativ rentesats på p.t. -0,75 %, for den del af beløbet der overskrider grænsen.

Send din pension på arbejde

Hvis du har en pensionskonto, kan det i langt de fleste tilfælde bedst betale sig at investere. Lige fra du starter opsparingen, og til der kun er få år tilbage af udbetalingen.

Hvis du fx investerer din pensionsopsparing i puljer via Sydbanks Bankvalg, er du sikret en professionel investeringspleje, samtidig med at hele saldoen er fritaget for negativ rente under både opsparing og udbetaling.

Er du ved at få din pension udbetalt?

Hvis du lever af dine pensionsmidler, kan du have op til 100.000 kroner stående på din pensionskonto. På den måde kan du bedre planlægge din økonomi som pensionist.

 Du kan se, hvordan negativ rente fungerer for pensionsopsparing i Sydbank, i filmen her:

 

 

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår skal du første gang betale negativ rente?

Ændringen gælder fra 6. januar 2020. 

Fremover vil din rente blive tilskrevet fire gange om året. Næste gang, vi tilskriver renten, er den 20. marts 2020 eller den 31. marts 2020 – afhængigt af din kontotype. Kontakt din rådgiver eller Sydbank Direkte på 70 10 78 79, hvis du vil vide mere.

Er alle konti i banken er omfattet af negativ rente?

Nej, det er de ikke.

Konti til børn (Rasmus Klump Konto, Skolekonto og Startjobkonto) samt børneopsparing og børnebørnskonti er ikke omfattet af ændringen. Det er konti til vores unge kunder mellem 18 og 29 år heller ikke (18/29 Konto, 18/29 Budget og 18/29 Opsparing).

Desuden er forskellige former for midlertidige konti, som fx bruges i forbindelse med byggesager (fx deponeringskonti eller byggekonti) heller ikke omfattet af ændringen. 

Se oversigten over konti, der er omfattet af negativ rente, her – eller kontakt din rådgiver eller Sydbank Direkte på 70 10 78 79, hvis du vil vide mere.

Hvordan finder jeg ud af, hvilken konto der er min Friholdelseskonto, hvor jeg må have op til 750.000 kr.? Og kan jeg ændre den til en anden, hvis jeg ønsker det?

Det er som udgangspunkt den konto, der havde den højeste saldo ved udgangen af november, som er valgt som din Friholdelseskonto. Men du kan naturligvis vælge en anden konto, hvis du hellere vil det.

Kontakt Sydbank Direkte på 70 10 78 79, så hjælper vi dig med at få det ændret.

Kan jeg trække negative renter fra i skat?

Ja, det kan du. Vi sørger naturligvis for indberetningen til Skatteforvaltningen.

Kan jeg oprette en ekstra konto, hvor jeg kan spare op til børnenes konfirmation og efterskoleophold? 

Ja, naturligvis, hvis du har et reelt behov for en ekstra konto, opretter vi en ny til dig.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at finde en løsning, er du meget velkommen til at kontakte din rådgiver eller Sydbank Direkte. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle dage kl. 8-20.

Kontakt os


Næste artikel