Prognosen: Hvor skal markederne hen?

Hvordan kommer verden til at se ud, når COVID-19-virussen slipper sit tag?

Af Sydbanks cheføkonom, Søren V. Kristensen, og aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

Politikerne og centralbankchefernes hjælpepakker får ikke COVID-19 til at forsvinde, men de dæmper utvivlsomt de negative konsekvenser.

Kan vi undgå en situation, hvor den ene konkurs tager den anden – og hvor verdensøkonomien efter COVID-19 lander i et vækstspor, der minder om det, som vi forlod? Ja, så ligner det lige nu noget nær det bedste tidspunkt nogensinde at købe aktier på.

Virkeligheden er dog nok en anden

Vi kan ikke helt undgå konkurser, og verdensøkonomien kommer nok ikke uskadt igennem krisen. Det ser efter vores vurdering fortsat mest sandsynligt ud med en midlertidig krise og en kraftig genopretning i det andet halvår.

Men det kan desværre også gå langt værre. Vi kan ende i en langstrakt og hård recession, hvor stigende renter kan få gældslæsset til at vælte i mange forgældede lande og virksomheder.

De næste ugers udvikling på aktiemarkedet bliver drevet af COVID-19-nyhedsstrømmen med tal for smitte og dødsfald. Det betyder, at risikoen for flere aktiekursfald er højere end normalt.

Når nyhedsstrømmen vender, og økonomierne så småt begynder at åbne op igen, er det dog meget sandsynligt, at aktierne vil hente meget af det tabte.

Vi har derfor opjusteret afkastbarometeret på de globale aktier til grønt. Vi tror også, at renterne kan falde lidt tilbage, og dollaren kan tabe noget af sin styrke.

Tjek dine investeringsmuligheder


Næste artikel