Sydbanks bestyrelse styrkes af stærke bankprofiler

Tirsdag d. 28.1.2020 blev to stærke bankfaglige kandidater valgt ind i Sydbanks bestyrelse. Dermed er bestyrelsen fuldtallig.

Henrik Hoffmann og Søren Holm hedder de to nye bestyrelsesmedlemmer. Og det er ikke hvem som helst, der fremover skal være med til at sætte retningen for Sydbank. Henrik Hoffmann er tidligere kreditchef i Danske Bank, hvor han også var en del af Divisionsledelsen for Business Banking. Søren Holm er tidligere koncerndirektør i Nykredit.

”Vi glæder os til at blive en del af et stærkt team”, lyder det samstemmende fra de to nye bestyrelsesmedlemmer, der tilsammen udgør 33 år erfaring fra banksektoren.

Fokus er på at kigge fremad

Det var på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Sydbank, at de to nye medlemmer blev valgt ind i bestyrelsen.

- Sydbank har jo et godt navn alle steder, så jeg synes, det er utrolig spændende, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, lød det fra Henrik Hoffman lige efter valget.

- Det er da en ære at arbejde for Sydbank, som er kendt for at være dygtig på rigtig mange områder. Det glæder jeg mig til, bakkede Søren Holm op.

De to nye bestyrelsesmedlemmer udfylder de pladser, der blev ledige efter fire bestyrelsesmedlemmer forlod banken tilbage i september.

- Det, der er sket tidligere, er jo ikke noget, vi beskæftiger os med. Vi må kigge fremad og arbejde positivt sammen, understreger Henrik Hoffman.

- Jeg kender Sydbank gennem mange år – og for den sags skyld også Karen Frøsig, og jeg ved, at det er en meget kompetent ledelse, vi har med at gøre. Så jeg ser frem til at være en del af bestyrelsen, siger Søren Holm.

Grundighed tager tid

Det har taget ca. fire måneder at få de sidste brikker på plads i bestyrelsen. Men det er der en god grund til, forklarer formand Lars Mikkelgaard-Jensen.

- Når man skal besætte seniorroller, hvad enten det er i en daglig ledelse eller i en bestyrelse, så tager tid at finde de rigtige. Så fire måneder er ikke lang tid. Og vi har helt enkelt ville være grundige, forklarer Lars Mikkelgaard- Jensen, der er godt tilfreds med den nye bestyrelse.

- Vi har fundet to top kompetencer inden for bankverdenen. Jeg er meget glad for at både Søren og Henrik har takket ja, og jeg ser meget positivt på fremtiden, lyder det fra formanden.

Sydbanks bestyrelse består nu af 8 medlemmer valgt af repræsentantskabet, og 4 medlemmer, der er valgt af bankens medarbejdere.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Lars Mikkelgaard-Jensen som formand og Jacob Chr. Nielsen som næstformand.


Næste artikel