Negativ rente – hvad betyder det for dig som privatkunde?

I januar 2021 ændres modellen for, hvornår du skal betale negativ rente i Sydbank. Det betyder, at kunder med NemKonto i Sydbank og bankens Private Banking-kunder kan friholde op til 100.000 kr. på én konto (indtil januar 2021 250.000 kr.). Desuden udgår muligheden for at have op til 50.000 kr. på andre konti.

Vi sender breve ud til berørte kunder i december.

Hvad betyder det for dig MED NemKonto i Sydbank og for dig som Private Banking-kunde?

Har du din NemKonto hos os, eller er du Private Banking-kunde, kan du fra januar have op til 100.000 kr. (250.000 kr. indtil januar) på en enkelt af dine konti* – din ”Friholdelseskonto” – uden at du skal betale negativ rente. Og har du og din partner begge valgt at friholde jeres fælleskonto, kan I have op til 200.000 kr. stående (indtil januar 2021 op til 500.000 kr.).

Har du flere penge stående, gælder der en årlig negativ rentesats på p.t. -0,60 %, for den del af beløbet der overskrider grænsen.

For dine øvrige konti gælder der en årlig negativ rentesats på p.t. -0,60 % for alt, hvad du har stående på kontoen. (Indtil januar 2021 har du mulighed for at have op til 50.000 kr. stående på hver enkelt af dine almindelige konti, uden at du skal betale negativ rente.) Det gælder dog ikke for dine pensionskonti under udbetaling – se nedenunder.

*Pensionskonti, prioritetsindlånskonti og andre former for særlige indlån kan ikke anvendes som Friholdelseskonto.

Hvad betyder det for dig, som IKKE har NemKonto i Sydbank?

Har du ikke din NemKonto i Sydbank, gælder der som hidtil en årlig negativ rentesats på p.t. -0,60 % for hele dit indestående i banken. Det gælder dog ikke for dine pensionskonti under udbetaling.

Har du en pensionsopsparing?

For pensionskonti gælder der starten af januar 2021 en årlig negativ rentesats på p.t. -0,60 % på alt, hvad du har stående på kontoen. (Indtil 6. januar har du mulighed for at have op til 50.000 kr. stående på hver af dine pensionskonti, uden at du skal betale negativ rente.)

Send din pension på arbejde

Hvis du har en pensionskonto, kan det i langt de fleste tilfælde bedst betale sig at investere. Lige fra du starter opsparingen, og til der kun er få år tilbage af udbetalingen.

Hvis du fx investerer din pensionsopsparing i puljer via Sydbanks Bankvalg, er du sikret en professionel investeringspleje, samtidig med at hele saldoen er fritaget for negativ rente under både opsparing og udbetaling.

Er du ved at få din pension udbetalt?

Hvis du lever af dine pensionsmidler, kan du have op til 100.000 kroner stående på din pensionskonto. På den måde kan du bedre planlægge din økonomi som pensionist.

 

Få svar på dine spørgsmål om negativ rente

 

Hvornår tilpasser I grænsen for, hvor meget vi skal betale i negativ rente?

I starten af januar 2021 tilpasser vi loftet for, hvornår du skal betale negativ rente.
Din rente bliver tilskrevet fire gange om året. Kontakt din rådgiver eller Sydbank Direkte på 70 10 78 79, hvis du vil vide mere.

Er alle konti i banken er omfattet af negativ rente?

Nej, det er de ikke. 

Konti til børn (Rasmus Klump Konto, Skolekonto og Startjobkonto) samt børneopsparing og børnebørnskonti er ikke omfattet af ændringen.

Desuden er forskellige former for midlertidige konti, som eksempelvis bruges i forbindelse med byggesager heller ikke omfattet af negativ rente.

Hvordan finder jeg ud af, hvilken konto der er min Friholdelseskonto, hvor jeg må have op til 100.000 kr.?

Du kan tjekke dine renteoplysninger i NetBanken:
1. Klik på ”Konto- og depotoverblik”
2. Vælg en konto
3. Klik på det lille ”i” – i cirklen til højre for beløbet
4. Vælg ”Renter”
5. Under "Renter" kan du se oplysning om rentevilkår, bl.a. hvor stor en del af beløbet der er friholdt

Tip: Typisk er din Friholdelseskonto den konto, der har flest penge stående.

Kan jeg ændre min Friholdelseskonto til en anden, hvis jeg ønsker det?

Naturligvis kan du vælge en anden af dine almindelige konti*, hvis du hellere vil det. Kontakt Sydbank Direkte på 70 10 78 79 på hverdage mellem kl. 9 og 16, så hjælper vi dig med at få det ændret.

*Pensionskonti, prioritetsindlånskonti og andre former for særlige indlån kan ikke anvendes som Friholdelseskonto.

Jeg har flere konti, hvor der kun står mindre beløb. Må jeg samle dem på min Friholdelseskonto?

Ja, naturligvis. Du kan nemt flytte pengene via din netbank eller mobilbank. Vi hjælper dig naturligvis også meget gerne med at samle dine konti.

Kan jeg trække negative renter fra i skat?

Ja, det kan du. Vi sørger naturligvis for indberetningen til Skatteforvaltningen.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at finde en løsning, er du meget velkommen til at kontakte din rådgiver eller Sydbank Direkte. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle dage kl. 8-20.


Næste artikel