17-årige Malak og Hayat fra Syrien har fået fritidsjob i Sydbank

Sydbank Svendborg har ansat to syriske piger, Malak Allufi og Hayat Mohamad, gennem Projekt Fritidsjob, som er med til at ruste unge i Svendborg Kommune til at gennemføre ungdoms- og videregående uddannelse ved hjælp af fritidsjob.

Pigerne er ansat som piccoliner.

Bliver set og værdsat

Malak og Hayat er flygtninge fra krigen i Syrien og har derfor ikke de rette kontakter og netværk for nemt at kunne få et fritidsjob. Forældrene er ikke på arbejdsmarkedet og har begrænsede midler til at kunne hjælpe deres døtre økonomisk.

- Jeg kan mærke, at pigerne har et anderledes forhold til penge end mange unge. Malak og Hayat tjener ikke kun penge for deres egen skyld. En del af lønnen lægger de til side til familien, fortæller Christian Ulrich, filialdirektør i Svendborg og frivillig i Projekt Fritidsjob.

Som piccoliner holder pigerne orden i bankens lokaler. De tømmer opvasken, fylder op med flyers til bankens kunder og hjælper til ved kundearrangementer.

- Alle har taget godt imod mig og er meget søde, forstående og hjælpsomme. Når jeg er på arbejde, siger de ”hej” og spørger ind til mig. Jeg bliver set og værdsat, og det er nok den største glæde ved jobbet, siger Hayat til Ugeavisen Svendborg.

- Begge piger er enormt pligtopfyldende. Deres arbejde har stor værdi for banken, siger Christian, der nu er blevet en del af styregruppen og skal være med til at udvikle projektet yderligere i Svendborg.

Filialdirektøren er blevet talerør for erhvervslivet i Svendborg. Sammen med andre store virksomheder kommer han med indspark fra erhvervslivet.

Om Projekt Fritidsjob:

Projektet er et samarbejde mellem Svendborg Kommune, Svendborg Erhvervsskole og Den BoligsocialeHelhedsplan.

Projekt Fritidsjob er støttet af A.P. Møllerske Støttefond.


Næste artikel