Kvinder har gode muligheder for lederposter i Sydbank

Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet offentliggør i dag en rapport, hvor man har undersøgt, hvordan det ser ud med kvinder i lederstillinger i finanssektoren. Og Sydbank stikker positivt ud.

Sydbank bedst til ligestilling

- Jeg er virkelig glad for at læse resultaterne i rapporten, fordi den klart siger, at i Sydbank vurderer kvinder og mænd muligheden for at avancere ens, og vores dygtige medarbejdere har betydelige ambitioner om at blive ledere i banken. Det er resultater, der er adskiller sig fra resten af sektoren, siger administrerende direktør Karen Frøsig.

Skulle man kåre en vinder i ligestilling, når det kommer til lederstillinger, så får Sydbank førstepræmien. Rapporten kalder ligefrem Sydbanks muligheder unikke og beskriver banken som en foregangsvirksomhed, da de barrierer, man ser hos konkurrenterne, ikke findes i samme grad i Sydbank.

Gode karriereveje skal sikre, at der kommer flere kvindelige ledere

På trods af de flotte resultater har Sydbank mod på mere. For selvom der er gode muligheder for, at kvinder kan indtage lederstillinger i banken, skal andelen af kvinder i lederstillinger op.

- Når jeg tænker på ligestilling mellem kønnene, så er det ikke, fordi det er synd for kvinderne, men fordi vi misser halvdelen af talenterne, hvis ikke vi sikrer gode karriereveje for dygtige kvindelige ledere. Derfor har vi i Sydbank besluttet at indføre kvoter. Vi vil i 2025 have 35 procent kvindelige ledere i banken, siger Karen Frøsig.

Der indføres samtidig kvoter på Sydbanks talentprogram – "Talent for ledelse" – så fra og med i år skal halvdelen af deltagerne være kvinder.

I dag er 30 procent af lederne i Sydbank kvinder.

Om rapporten

Rapporten om kvinder i ledelse i finanssektoren præsenteres ved en konference på Nationalmuseet den 6. marts. Rapporten er udarbejdet af Living Institute på vegne af FA og Finansforbundet.

Læs om Sydbanks resultater her


Næste artikel