En funklende investering

Selv små diamanter kan være ufattelig dyre, og for den dristige investor kan de mest sjældne ædelsten være profitable. 

I dag er diamanter også et populært investeringsaktiv for investorer, der vil diversificere formuen for at opnå en gevinst.

Efterspørgslen mærkes hos diamantforhandlere, blandt andre Dalby Diamonds i København, hvor Sidsel Dalby, ejer og adm. direktør, har specialiseret sig i at opstøve sjældne off-market diamanter i hele verden.

- Gennem historien har diamanter været brugt som et middel til opbevaring af kapital, akkumulering af rigdom og sikring mod inflation i et finansielt og politisk ustabilt verdensmarked. I den verden vi lever i i dag, er der store fordele forbundet med diamanter som et bærbart og stabilt investeringsaktiv, siger Sidsel Dalby.

Kulørte diamanter er sjældne og dyre

De seneste ti år er priserne på naturligt farvede diamanter ifølge Knight Frank Luxury Investment Index steget 112 pct., og kulørte diamanter i farver som pink, rød eller blå er steget endnu mere, fordi udbuddet af kulørte diamanter er langt mere begrænset. Sjældenheden gør dem samtidig særlig egnet til investering.

- Diamanter af investeringskvalitet, herunder de sjældne lyserøde diamanter, er siden 2005 steget med mere end 400 pct. i værdi. Det anslås, at lyserøde diamanter udgør en fraktion på ca. 0,0001 pct. af den globale diamantreserve. Efterspørgslen efter de sjældne lyserøde diamanter er fortsat stigende, og der ses allerede i dag et gap i markedet grundet faldende udbud, forklarer Sidsel Dalby.

Hun anbefaler, at diamanter ses som en langtidsinvestering på mindst 5-8 år for at opnå det bedst mulige afkast.

- Der vil altid være efterspørgsel på sjældne diamanter. Jeg vurderer, at vi vil se en fortsat stigning i priserne, især på de farvede diamanter, understreger Sidsel Dalby.

Fem tip fra eksperten

  1. Farven og intensiteten er afgørende for diamantens værdi
  2. En investeringsdiamant skal være ren at se på med det blotte øje
  3. Det er bedre at vælge en stor diamant end flere små
  4. Vælg en certificeret diamant, fx med certifikat fra Gemological Institute of America
  5. Få rådgivning af en kompetent diamantforhandler. 

Artiklen er oprindelig trykt i Sydbanks magasin Investering, der udkom den 5. juni.


Næste artikel