Har du set Sydbanks nye elbiler?

Tre nye Sydbank-elbiler pryder nu de danske veje. Elbilerne er ét ud af en række CSR-initiativer, Sydbank har igangsat i år for at nedbringe sit CO2-aftryk.

Elbilerne er en VW e-up!, en VW ID.3 1st plus og en Seat Mii. Sidstnævnte kører dagligt klima- og CO2-venlige kilometer i Sønderborg.

Til næste års regnskab bliver der regnet på elbilernes forbrug og besparelse, og det resultat skal være med til at sætte nye mål for indkøb af elbiler i 2021.

Elbil skal bakke op om ”ProjectZero” i Sønderborg

Baseret på kørselsbehovet skal to af elbilerne høre til hovedsædet i Aabenraa, og den sidste har fast holdeplads ved afdelingen i Sønderborg.

- Sydbank Sønderborg er en del af ProjectZero, som er Sønderborg Kommunes indsats for at blive CO2-neutral i 2029. Derfor var valget af Sønderborg oplagt, fortæller Jesper Stefan Classen, der er indkøbschef i Sydbank.

Begejstringen for den nye elbil i Sønderborg er heller ikke til at tage fejl af, når man spørger Bente Holm Skylvad, der er filialdirektør i Sønderborg.

- Bilen bliver brugt hver dag, når vi skal til kundemøder i og omkring Sønderborg. Og personligt elsker jeg at køre i den – især når bilens teknik kan fortælle mig, at jeg har kørt 100 % CO2-neutralt, siger Bente.

Læs mere om Sydbanks CSR-initiativer- og mål  

Sydbank Sønderborg er en del af ProjectZero

ProjectZero er Sønderborgs vision om, gennem omstilling af energisystemet, at reducere kommunens CO2-udledning til nul i 2029 og samtidig opnå nye kompetencer og skabe grønne job.

Sydbank Sønderborg bakker naturligvis op om kommunens vision, og allerede i 2014 gik afdelingen i gang med at målrette sin energioptimering. Siden da har afdelingen bl.a. fået skiftet pumper for at forbedre fjernvarmens cirkulation i bygningen, der er kommet nyt ventilationsanlæg, alt lys er skiftet til LED – og nu kan kollegerne i Sønderborg også køre på el.

Alle bankens lokale afdelinger energioptimeres løbende, og Sydbank har et tæt samarbejde med relevante lokale aktører, som kan være med til at fremme bæredygtigt energiforbrug.


Næste artikel