Darwin - Til dig, der vil investere på egen hånd

Darwin er lukket for tilgang af nye brugere.
Allerede eksisterende brugere kan fortsat investere gennem Darwin, frem til udgangen af juni 2024, hvor løsningen lukker ned.

Sydbank tilbyder investering via mobil-app'en Darwin – en app, som gør, at du kan investere helt ned til 1.000 kr. direkte fra din smartphone. Løsningen henvender sig til dig, der vil prøve kræfter med at investere selv og ikke ønsker rådgivning.

Læs mere på Darwins hjemmeside

Vælg et investeringsprodukt, der passer til dig

Med Darwin vælger du, hvor lang tid din investering skal løbe, og hvor mange penge du vil investere nu og fremover. På den måde kan du tilpasse din investering, så den passer til din økonomi, tidshorisont og personlige mål. Du kan til enhver tid trække penge ud, ændre eller lukke din investering.

Du kan vælge mellem fire investeringsprodukter, der har forskellig fordeling imellem aktier og obligationer. Produkterne er kendetegnet ved at have forskellige risiko- og afkastprofiler på baggrund af fordelingen mellem aktier og obligationer.

De fire investeringsprodukter er:

Lav: Til dig, der accepterer begrænsede risici og at afkastet i perioder kan være lavt. Samtidig accepterer du mindre afkastudsving og mindre tab.

Moderat: Til dig, hvis du accepterer et niveau af risici, og afkastudsving i ønsket om at opnå et afkast, uden at investeringens værdi påvirkes betydeligt. Samtidig accepterer du perioder med tab og udsving.

Middel: Til dig, der accepterer perioder med nogen risici og afkastudsving i ønsket om at opnå et højere afkast. Denne type investering kan i perioder medføre tab og udsving.

Høj: Til dig, der accepterer betydelige risici og betydelige afkastudsving i ønsket om at opnå højest muligt afkast. Denne type investering kan medføre perioder med væsentlige tab og udsving.

Darwin er udviklet og drevet af vores samarbejdspartner BankInvest. Det er derfor også BankInvests investeringsspecialister, der vælger de værdipapirer, som de fire investeringsprodukter i Darwin investeres i. Der investeres udelukkende i likvide og let omsættelige værdipapirer, der kaldes Exchange Traded Funds (ETF’er), som udbydes af en række globale virksomheder. Det er også BankInvests investeringsspecialister, der løbende sørger for, at de fire investeringsprodukter i Darwin følger de investeringsrammer der er fastlagt for produkterne.

Læs mere om Darwins investeringsrammer, forhold og forudsætninger

Med Darwin investerer du uden livline

Når du investerer via Darwin, vurderer Sydbank hverken din finansielle situation, tabsevne eller dit kendskab og din erfaring med investeringer. Vi vurderer dermed ikke, om dit valg af investering i ét af Darwins investeringsprodukter er egnet eller hensigtsmæssigt for dig.

Selvom investering via Darwin ikke omfatter rådgivning, står vi altid til klar til at rådgive dig omkring Sydbanks mange øvrige investeringsprodukter. Vi anbefaler, at du kontakter din rådgiver, så I sammen kan finde ud af den investeringsløsning der er bedst for dig. 

Hvad koster det, at investere med Darwin?

Din betaling afhænger af, hvilket af de fire investeringsprodukter i Darwin du vælger.

Se mere i Sydbanks prisbog

Sådan kommer du i gang

  • Download Darwin-appen på din smartphone.
  • Vælg, hvor lang tid din investering skal løbe (vi anbefaler minimum 3 år).
  • Vælg, hvor mange penge du vil investere nu og fremover.
  • Vælg det investeringsprodukt, der passer bedst til din risiko-/afkastprofil.
  • Uanset hvor længe du har valgt, at din investering skal løbe, kan du til enhver tid ændre eller lukke din investering og få pengene ud.
  • Darwin virker til både android-telefoner og iPhone.

Næste artikel