Regeringens hjælpepakker får flere muskler

Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen: Regeringens hjælpepakker får flere muskler

Regeringen og arbejdsmarkedets parter skruer op for størrelsen på lønkompensationen. Det hjælper den danske økonomi og kan betyde, at endnu flere jobs bliver reddet igennem coronakrisen.

11.000 virksomheder har benyttet sig af hjælpepakkerne

Regeringens hjælpepakker har uden tvivl afbødet det værste. Mere end 11.000 virksomheder har meldt sig ind i ordningen. Derfor er mange tusinde jobs blevet reddet som følge af kompensationsordningen.

Dog kan man diskutere om ordningen har været rundhåndet nok, fordi vi alligevel har set en stor stigning i antallet af arbejdsløse.

Virker hjælpepakkerne?

Meget tyder på, at ordningen med lønkompensation er begyndt at virke. Det viser tallene fra weekenden og begyndelsen af denne uge. I dag bliver dog også afgørende.

Virksomheder, der overvejer at afskedige medarbejdere, vil gøre det inden den 1. april – af hensyn til opsigelsesvarsler.

Det har regeringen ikke turdet vente på, og derfor skred man til handling i går.

Ordningen får flere muskler

Hjælpepakkerne omfatter nu større dele af arbejdsmarkedet. Det er ganske fornuftigt, vurderer vi.

Den store stigning i arbejdsløsheden indikerer, at den tidligere ordning ikke har været rundhåndet nok. Hjælpepakkerne er meget centrale for økonomiens muligheder – så økonomien får et stærkt comeback, og at så mange jobs som muligt bevares.

Man kan dog fortsat diskutere, om beløbsgrænsen burde hæves yderligere. Beløbet har fortsat en størrelse, hvor mange virksomheder kun vil få dækket en beskeden del af lønudgifterne til specialister. Det kan gøre jobtabene større for denne del af arbejdsmarkedet, og det kan give udfordringerne for produktiviteten i dansk økonomi.

Det skal dog ikke overskygge, at det alt i alt er endnu et skridt i den rigtige retning for dansk økonomi og det danske arbejdsmarked.

Vil du altid være opdateret? Så følg Søren på Twitter


Næste artikel