Vejrudsigten varsler medvind for danske virksomheder i 2021

2021 ser ud til at blive godt år for danske virksomheder og dansk økonomi, efter 2020 var annus horibillis for den globale økonomi og dermed især for danske eksportvirksomheder.

Det var hovedkonklusionen fra Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen på webinaret ”Økonomisk vejrudsigt 2021” for nylig. Han uddybede, at dansk økonomi har det relativt godt trods COVID-19-pandemien, og at danske forbrugere har sparet meget op.

- Vi forventer et stærkt år for global økonomi til gavn for eksportvirksomhederne, som har været hårdest ramt af krisen herhjemme. Væksten bliver størst, hvor 2020 var værst, så vi forventer høj vækst i Storbritannien og Sydeuropa og mere behersket vækst i Nordeuropa og USA, sagde han.

Afdelingsdirektør for Sydbank Trade Finance, Daniel Lapp, fortalte på webinaret om udviklingen i global søfragt i 2020 som en indikator for pandemiens påvirkning af det globale erhvervsliv.

Han gav konkrete input til, hvordan eksport- og importvirksomheder med fordel kan håndtere deres søfragt i 2021, mens den sektor forventes at stabilisere sig og indhente noget af det tabte.

Hør også, hvad vi forventer, at Brexit, valget af Biden og renteniveauet vil betyde for danske virksomheder i 2021

 Download præsentationen


Næste artikel