Sydbanks Back Office er Danmarks bedste på aktieprodukter

I slutningen af 2018 kårede analysehuset Prospera Sydbanks Back Office som nummer et på aktieprodukter og investeringsforeninger i Danmark, foran Danske Bank Markets og Jyske Bank.

Forinden havde de undersøgt tilfredsheden blandt storkunder og institutioner – et resultat, man naturligvis er vældig tilfredse og stolte over i afdelingen.

- Det er kunderne, der kan mærke forskellen mellem vores arbejde og vores konkurrenters. Og derfor betyder det meget for os, at vi får så flot en anerkendelse, siger afdelingsleder i Fondsafvikling, Bernd Søndergaard.

Tæt på kunderne

Ifølge ham er der flere gode grunde til, at det netop er Sydbank, der udmærker sig i denne undersøgelse.

- Vi er tæt på kunderne og forsøger at gøre tingene helt enkelt for dem. Vi har orden i vores systemer og processer, så vi hurtigt og sikkert kan udføre vores arbejde. Samtidig er vi fleksible og garant for en hurtig ekspedition. Det menneskelige touchpoint er afgørende, siger Bernd Søndergaard.

I afdelingen er man meget aktive i diverse udvalg og deltager på internationale messer, for hele tiden at være up to date med den nyeste udvikling på området.

- Området har udviklet sig fra at være noget nær ren ekspedition til at være mere vidensbaseret. Det er noget, kunderne efterspørger, og der er vi i Sydbank helt i top med erfarne medarbejdere og problemknusere, der kan mere end bare facilitere, og som har forståelse for flowet, forklarer Bernd Søndergaard.

Også ros fra andre aktører i branchen

Samtidig med kåringen har afdelingen også fået ros af andre aktører i branchen for sin rolle i implementeringen af Fase 2 i "Target2 Securities"-projektet.

Projektet beskrives som den største IT-opgave på Back Office-området, siden værdipapirer blev digitaliseret i 1980'erne. Det er et fælleseuropæisk infrastrukturprojekt, der skal sikre EU's ambition om kapitalens frie bevægelighed i Europa.

- For os i Ringkøbing Landbobank har det været en god oplevelse, at skulle forberede sig, som bank, til en af de største IT- forandringer på Back Office-området. Særligt den fantastiske arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra blandt andet Sydbank fortjener stor ros, siger funktionsleder i Back Office Fonds i Ringkøbing Landbobank, Jane Gravengaard.


Næste artikel