Drømmen lever – også hos de små hold i Pokalturneringen

Den 17. og 18. maj kåres vinderne af Sydbank Pokalen i hhv. herrefodbold og damefodbold. Selvom det er to store hold, som mødes i Parken og på Brøndby Stadion, har vi som ny hovedsponsor for pokalturneringen med sloganet ”Drømmen Lever” ønsket at puste liv i selv de mindste amatørklubbers drøm om at nå finalen.

I samarbejde med Divisionsforeningen har vi ønsket at gøre en særlig indsats for at hylde de lavest rangerende klubber – blandt andet ved at forvandle seriekampe til mini-pokalfinaler og sørge for videooptagelse af samtlige kampe.

– Pokalturneringen er noget særligt. Alle har en chance for at nå helt til tops eller for at møde naboklubben, som ellers ligger flere rækker højere placeret. Her har selv de lavest rangerede klubber mulighed for at møde Danmarks fodboldelite og for en stund smage på de samme oplevelser som de professionelle, siger områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank Nicolai Fl. Frederiksen.

Nytænkning har skabt unikke muligheder for selv de mindste hold

– Takket være vores samarbejde med den danske tech-virksomhed VEO, blev det muligt at optage fodboldkampe uden brug af kameramand. Vores samarbejde med VEO har skabt nogle helt unikke muligheder, der giver alle spillere en chance for at opleve en snert af professionel fodbold – selv hvis du spiller i serie 6, fortsætter Nicolai Fl. Frederiksen.

– Som hovedsponsor er vi utroligt glade for samarbejdet med Divisionsforeningen og VEO. Pokalturneringen er den eneste turnering i Danmark, hvor der spilles på tværs af rækker, og der er kampe mellem amatører og professionelle. Samarbejdet med VEO har givet os mulighed for at forevige mål fra de tidligste kampe i turneringen. Det er med til at løfte turneringen på et tidligere tidspunkt end før, uddyber Nicolai Fl. Frederiksen.

Et sammendrag af målene, der er optaget i både herrernes og damernes turnering, kan ses på pokalturnering.dk og på sydbank.dk/kvindepokalen. Dermed er det muligt for alle amatørfodboldhold at se og analysere deres kampe – ligesom de professionelle gør.

– Det er de færreste fodboldspillere, der nogensinde har set sig selv spille fodbold, og vi glæder os over at vi har været med til at bringe de lokale helte frem i rampelyset, så det ikke altid er de store stjerners gode mål, tacklinger og smukke afleveringer, der fremhæves, forklarer Nicolai Fl. Frederiksen.

Folkefester landet rundt

– Det nye koncept har blandt andet allerede ført til mere end 40 lokale folkefester landet rundt, hvor vi har stået for at facilitere begivenhederne. Vi er stolte af, at vi har været med til at genoplive pokalturneringen og opnå større opbakning fra fodbold-Danmark med det nye fokus på de små klubber. Gennem vores filialer har vi været til stede lokalt for at hylde de lokale heltes drømme om at gøre det umulige muligt. Noget, der matcher Sydbanks værdier rigtig godt, siger Nicolai Fl. Frederiksen.

De små mini-pokalfinaler indeholder en række sjove aktiviteter og remedier for både spillere og tilskuere – blandt andet en fanzone, kåring af kampens pokalfighter og en pokal, som vinderne kan løfte efter kampen. På den måde får både spillere og tilskuere et strejf af magien fra en pokalfinale at føle.

– Selvfølgelig er der langt fra serie 6 til Superligaen, men med det nye koncept er drømmen om at spille en pokalfinale nu bogstaveligt talt rykket et skridt tættere på, når vi gennem turneringen har kastet stjernestøv ud over en række lokale opgør og forvandlet dem til mini-pokalfinaler, afslutter Nicolai Fl. Frederiksen.

FAKTA:

Pokalturneringen, som vi kender den i dag, er blevet afholdt siden 1954. Den første finale blev spillet i Københavns Idrætspark i 1955. Inspirationen til turneringen er hentet fra den engelske FA Cup.

Turneringen er den eneste herhjemme, der spilles på tværs af rækker, og dermed giver den amatører mulighed for at spille mod de store klubber i dansk fodbold.

Finalen spilles som hovedregel på Kristi Himmelfartsdag i Telia Parken i København. I år spilles finalen dog på Store bededag. Udover æren ved at vinde turneringen får pokalmesteren også en plads i kvalifikationen til Europa League, hvor vinderen går ind i anden kvalifikationsrunde. AGF er det hold, der har vundet turneringen flest gange med ni pokaltitler.


Næste artikel