Nybyggerne: Vinderparret fik hjælp til økonomien hos Sydbank

Når man bliver boligejer, er der meget, man skal sætte sig ind i. Det måtte Charlotte Jakobsen og Fredrik Holm Koch sande, da de vandt TV2 programmet Nybyggerne. De valgte at være kunder i Sydbank, fordi de havde en god relation til en dygtig rådgiver.

Da Charlotte og Fredrik vandt i gør-det-selv-programmet Nybyggerne, blev de boligejere for første gang. Og så fik de brug for rådgivning.

- Det er da lidt af en omvæltning, for der er en masse ting omkring skatter og afgifter og forsikringer, man skal sætte sig ind i, siger Fredrik Holm Koch.

Parret vandt godt nok den lejlighed, de selv havde indrettet. Men de skulle beskattes af gevinsten, og den beskatning skulle finansieres. Og så stod de to studerende pludselig med en masse spørgsmål om indkomstbeskatning, SU og meget andet.

- Det var vigtigt for os, at vi havde én, vi kunne snakke med, som havde styr på det hele. Vi havde jo ikke prøvet at eje en bolig før, og det her var jo ikke som et almindeligt boligkøb, fortæller Fredrik Holm Koch.

Tillid er afgørende

Der var flere forskellige banker, der gav gode tilbud til parret. Men i sidste ende valgte de at forblive i Sydbank, hvor de havde en god kontakt til en rådgiver.

- I den sidste ende handlede det ikke kun om pris – men om værdien af den rådgivning, der var rundt om vores situation. Vi skulle have hjælp til at komme igennem en kompleks og svær situation. Og der var vores rådgiver Jeppe en stor hjælp. Vi har kunnet spørge om alt muligt og næsten kontakte ham når som helst. Og det har der været god brug for, erkender Fredrik Holm Koch.

Selvom Charlotte og Fredriks situation var speciel, så er det helt almindeligt, at man som ung og førstegangskøber har brug for kompetent rådgivning.

- Der hober sig naturligvis en masse spørgsmål op også udover købssum og realkreditfinansiering – så er der skat og fradrag og forsikringer og pensioner, man skal tage stilling til. Og her er det vigtigt, at man har tillid til en rådgiver, der kan hjælpe én, fortæller Jeppe Foged Stisen, der er vinderparrets rådgiver og rigtig glad for, at de valgte at blive hos ham. For selvom Nybyggerne netop er flyttet ind i den nye bolig i Hedehusene på Sjælland, så beholder de Jeppe som rådgiver i Århus.

- Vi har tillid til Jeppe og en god kemi. Og det betyder rigtig meget. Vi har på intet tidspunkt følt, at vi var i vejen, selvom vi havde mange spørgsmål. Og han hjalp os også til at komme ud at rejse – noget vi havde drømt om længe, siger Fredrik holm Koch. Han og Charlotte har netop taget en længere tur ned langs den amerikanske vestkyst. 

- Det var en tiltrængt pause efter al opmærksomheden, smiler Fredrik Holm Koch.

10 gode råd til dig, der overvejer at købe bolig

Drømmer du også om at købe din egen bolig? Som Charlotte og Fredrik selv har erfaret, er der meget der skal regnes, tænkes og vurderes, før du tager skridtet mod førstegangskøbet. Her er 10 gode råd til dig, der overvejer at købe bolig, så drømmeboligen kan blive din uden alt for mange overraskelser.

1. Læg et budget, og skab overblik 

Økonomisk overblik er det første skridt mod boligdrømmen. I NetBanken kan du let og hurtigt lave dit eget budget og få overblik over din økonomi.

Tilmeld dig Sydbanks NetBank

2. Start boligjagten i banken

Hvis du overvejer at købe ny bolig, anbefaler vi, at du starter boligjagten i banken. Så kan du sammen med din rådgiver se på dine ønsker og økonomiske rammer, inden du går i gang med at lede efter drømmeboligen.

3. Find drømmeboligen på nettet

På en af de mange boligportaler får du et hurtigt overblik over, hvilke boliger der er til salg - og samtidig
får du alle informationer om drømmeboligen ét sted.

4. Ny bil?

Overvej om dit transportbehov er det samme efter en evt. flytning.

5. Opnå boligrabatter med Sydbank Favorit

Med Sydbanks fordelsprogram, Sydbank Favorit, har du mulighed for at vælge fordelen ”Boligpakke med rabatter”. Med denne fordel får du bl.a.:
• Låneovervågning inkl. løbende låneanbefalinger
• Nyhedsmails med sæsonbaserede boligtips
• Forskellige rabatter, fx i forbindelse med boligkøb

Læs mere om Sydbanks fordelsprogram, Sydbank Favorit

6. Pas på hinanden

Tjek dine forsikringer, så du og din partner ikke bliver nødt til at sælge, hvis uheldet er ude.

Læs om dine forsikringsmuligheder i Sydbank

7. Find det rigtige lån

I Sydbank kan vi tilbyde en lang række låntyper – bl.a. pga. vores tætte samarbejde med Totalkredit. Men det er vigtigt, at du finder det helt rigtige lån, som passer til dine behov og din situation.

Book et møde med din rådgiver, og få hjælp til at finde det rette lån for dig

8. Et langt og godt liv

Via PensionsInfo i NetBanken kan du med ét klik få overblik over dine pensionsordninger. Send rapporten til din rådgiver, så vi sammen kan kigge dine ordninger efter i sømmene.

9. Skal du bygge om?

I Sydbank har vi et helt særligt rådgiverteam, som er specialister i finansieringen af om- og tilbygninger samt nybyggeri. Så tag Sydbank med på råd, hvis du vil sikre dig et økonomisk overblik over dit byggeprojekt – fra start til slut.

10. Få økonomisk overblik med MobilBanken

Når du køber bolig, bliver din økonomi mere kompleks. Download Sydbanks MobilBank på sydbank.dk/mobilbank, og hold styr på din daglige økonomi direkte fra din mobil – du kan fx følge med i dit Totalkreditlån, tjekke dine konti og oprette faste betalinger.


Næste artikel