Du kan snart ikke benytte NemID-nøglekortet til onlinehandel

Er du blandt den tredjedel af vores kunder, der benytter NemID-nøglekortet til at handle online, skal du fra den 28. december benytte en anden godkendelsesmetode. 

- NemID-nøglekortet kan fra den 28. december ikke længere benyttes til at godkende handler på nettet, fordi EU fra nytår kræver stærkere kundeverifikation. Fra den 28. december skal kunder i Sydbank og andre danske pengeinstitutter derfor benytte NemID-nøgleappen eller SMS-engangskode samt personligt kodeord ved onlinehandel indenfor EU, fortæller forretningsudvikler i Sydbank Transaction Banking & Infrastructure, Inge Lausen.

I uge 50 benyttede vores kunder NemID-nøglekortet ved 32 procent af deres 53.000 onlinekøb. 

- Det vil sige, at af de onlinekøb ville 17.000 været blevet afvist fra og med den 28. december, fordi de er foretaget med NemID-nøglekortet. Vi opfordrer derfor dig allerede nu til at downloade og benytte NemID-appen eller tage SMS-løsningen i brug ved køb online, siger Inge Lausen.  

Også app i Net- og MobilBank 

Vi opfordrer dig også til at overgå til NemID-nøgleappen eller -nøgleviser, når du benytter NetBank, MobilBank eller logger ind hos andre myndigheder og virksomheder, der kræver NemID.

Overgang til NemID’s app vil også gøre det nemmere for dig senere at overgå til MItID – afløseren for NemID – der indføres fra sensommeren 2021.

FAKTA

To-faktor-godkendelse med SMS ved handel online blev indført i Danmark i november og fungerer ved, at du godkender køb med SMS-engangskode, du modtager på din telefon og en personlig kode, du på forhånd kan oprette hos Nets.

 Læs mere om de skrappere EU-krav og NemID


Næste artikel