Du skal bruge MitID til at godkende betalinger på nettet

Du skal bruge MitID til at godkende de fleste kortbetalinger ved køb på nettet, medmindre du bruger en løsning med sms + kodeord.

Hvordan godkender jeg kortbetalinger på nettet?

  • Godkend betalinger med MitID app - se video her
  • Godkend betalinger med MitID kodeviser og oplæser - se video her
  • Godkend betalinger med en kombination af en sms-kode og et personligt kodeordbetalinger - se video her
  • Sådan opretter du et kodeord - se mere 

Ekstra sikkerhed med QR-kode ved betalinger på desktop eller tablet

Hvis du skal godkende med MitID på desktop eller tablet, får du fremover denne besked, når du har indtastet dit brugernavn: ”Godkend på anden mobil/tablet”.

Når du trykker på knappen, får du automatisk vist en QR-kode på skærmen. Hvis du åbner MitID-appen, kan du scanne QR-koden med appen, og herefter kan du godkende, som du plejer.

Hvis du ikke kan scanne QR-koder med din telefon, fx pga. af et fysisk handicap, kan du i stedet godkende med en engangskode.

Se mere her

Hvorfor skal jeg ikke taste mit MitID bruger-ID, når jeg godkender en kortbetaling med MitID appen?

Banken har automatisk knyttet dit kort og dit MitID til hinanden i de bagvedliggende systemer. Banken har nemlig udstedt dit kort og har kendskab til dit MitID, fordi du bruger det i bankens selvbetjeningsløsninger. Det er derfor muligt at aktivere din MitID app, når dit kortnummer er indtastet, så kortbetalingen kan godkendes i MitID appen. 

Læs mere om sikker nethandel

Du kan se alle informationer om sikker nethandel, herunder skriftlige vejledninger og videoer, som trin for trin viser processen, på Nets` hjemmeside.

Læs mere på Nets hjemmeside.

 

Hvad gælder for børn?

Børn under 13 år

I MitID er aldersgrænsen sat til 13 år, og banken kan ikke oprette et MitID blot til bankbrug. Børn under 13 år med et Mastercard Junior vil derfor som udgangspunkt ikke kunne godkende kortbetalinger på nettet. 

Børn mellem 13-18 år

Børn kan få oprettet eget MitID enten med deres pas eller ved at kontakte Borgerservice. Du kan læse mere på MitID.dk om, hvordan dit barn får MitID.

Øvrige spørgsmål og svar

 Hvad hvis jeg ikke har et CPR- nummer?

Du har brug for et CPR-nr. for at kunne knytte kortnummeret til MitID bruger-ID.

Har du ikke et CPR-nr. skal du kontakte banken, som kan hjælpe dig med at oprette et personligt kodeord til SMS + kodeordsløsningen. 

Hvorfor skal jeg tjekke serienummeret, når jeg bruger min kodeviser eller kodeoplæser til at godkende kortbetalinger?

Det er en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Kun MitID kender det rigtige serienummer, og det indikerer, at der ikke er tale om et forsøg på svindel.

Kan jeg skifte mellem godkendelsesmetoder?

Ja, det kan du godt. Du blive præsenteret for den godkendelsesmetode, du sidst har anvendt. Men du har altid mulighed for både at skifte mellem forskellige MitID loginmidler, fx MitID app og MitID kodeviser, og sms+kodeord-løsningen.

Hvis du bruger MitID app, kan du under afbildningen af appen fx klikke på ”Skift til MitID kodeviser”. Du kan i bunden af billedet også vælge knappen ”SMS+kode” for at skifte til sms+kodeord-løsningen, eller du kan afbryde handlingen ved at klikke på knappen ”Afbryd”.


Næste artikel