Fremover skal du bruge MitID til at godkende betalinger på nettet

Fra 31. oktober skal du bruge MitID til at godkende kortbetalinger ved køb på nettet, medmindre du bruger en løsning med sms + kodeord.

Hvordan godkender jeg kortbetalinger på nettet efter 31. oktober?

  • Med MitID app
  • Med en kombination af en sms-kode og et personligt kodeord
  • Med mobile betalingsløsninger, såsom fx MobilePay og Apple Pay 

NemID nøgleapp og NemID nøgleviser kan anvendes i en overgangsperiode indtil 31. oktober 2022.

MitID kodeviser og MitID kodeoplæser

Du kan i første omgang ikke kunne bruge kodeviser og -oplæser til at godkende betalinger på nettet. Dette forventes først klar i begyndelsen af 2023. Du kan dog oprette et personligt kodeord med MitID kodeviser og MitID kodeoplæser, så du kan godkende med SMS plus kodeord.

Hvorfor skal jeg ikke taste mit MitID bruger-ID, når jeg godkender en kortbetaling med MitID appen?

Banken har automatisk knyttet dit kort og dit MitID til hinanden i de bagvedliggende systemer. Banken har nemlig udstedt dit kort og har kendskab til dit MitID, fordi du bruger det i bankens selvbetjeningsløsninger. Det er derfor muligt at aktivere din MitID app, når dit kortnummer er indtastet, så kortbetalingen kan godkendes i MitID appen.

Hvad gælder for børn?

Børn under 13 år

I MitID er aldersgrænsen sat til 13 år, og banken kan ikke oprette et MitID blot til bankbrug. Børn under 13 år med et Mastercard Junior vil derfor som udgangspunkt ikke kunne godkende kortbetalinger på nettet. Dog vil de børn under 13 år, der i dag har et personligt kodeord, kunne fortsætte som hidtil med at godkende med SMS + kodeordsløsningen – også efter 31. oktober.

Efter 31. oktober vil det ikke være muligt for børn under 13 år at oprette nyt kodeord og tilmelde sig SMS- kodeordsløsningen – og dermed godkende betalinger på nettet.

Børn mellem 13-18 år

Børn kan få oprettet eget MitID enten med deres pas eller ved at kontakte Borgerservice. Du kan læse mere på MitID.dk om, hvordan dit barn får MitID.

Hvad hvis jeg ikke har et CPR- nummer?

Du har brug for et CPR-nr. for at kunne knytte kortnummeret til MitID bruger-ID.

Har du ikke et CPR-nr. skal du kontakte banken, som kan hjælpe dig med at oprette et personligt kodeord til SMS + kodeordsløsningen. Har du et fiktivt CPR-nr., som du i dag benytter til SMS + kodeordsløsningen, kan du fortsætte uændret også efter 31. oktober.

Læs mere om sikker nethandell

Sådan godkender du betalinger med MitID-appen

Sådan godkender du en betaling med sms+personlig kode

Sådan opretter du en personlig kode

 


Næste artikel