Skal du købe bolig, eller overvejer du at lægge dit lån om? Så kan du lige nu få et 30-årigt lån med en fast rente på kun 1,5%.

Nu er den historisk lave rente også realitet på de 30-årige fastforrentede realkreditlån. Renten på et fastforrentet lån har nemlig ramt et hidtil uset lavt niveau, og muligheden for 1,5 % er interessant for både eksisterende boligejere og boligkøbere.

 

Fordele ved 1,5% i fast rente

Du får flere fordele ved at have en fast lav rente, fx:

  • En historisk lav fast rente i alle de år, du har dit lån
  • Gode muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger 
  • Mulighed for op til 10 års indledende afdragsfrihed

Kan det betale sig for dig at omlægge dit eksisterende lån?  

Hvis du allerede har et realkreditlån i din bolig, og hvis du har en fast rente på 2,5 % eller mere, kan det være aktuelt for dig at lægge lånet om til et lån med en fast rente på 1,5 %. Det kan det blive billigere for dig her og nu, hvor du kommer til at betale mindre for dit lån. Og hvis renten stiger, kan du skære noget af restgælden på lånet ved at lægge det om igen.

Risiko ved 1,5 %'s-lån uden afdrag

Vær opmærksom på, at hvis du ønsker et 1,5 %'s-lån uden afdrag, skal du i øjeblikket være opmærksom på den såkaldte indlåsningsrisiko. Det betyder, at muligheden for at reducere din restgæld, hvis renten stiger, forringes. Dette er kun aktuelt ved små obligationsserier, hvilket vil sige, at jo flere mennesker, der vælger lånet, jo mindre bliver risikoen. Du kan dog altid komme ud af lånet til højst kurs 100 ved at opsige det til termin med to måneders varsel.

Risikoen er ikke længere til stede for 1,5%-lån med afdrag.

Er det nye 1,5 %-lån noget for dig?

Om det nye 1,5%-lån er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på størrelsen af din restgæld, din tidshorisont i boligen og ikke mindst, hvilken rente du har på dit nuværende lån:

Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, og desto større sandsynlighed er der for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Læs mere om baggrunden for de lave renter

Få et hurtigt overblik over dine muligheder med Totalkredits app

Med Totalkredits gratis app kan du få et hurtigt overblik over dine muligheder. Du kan hente appen der, hvor du plejer at hente dine apps.

Overvejer du at skifte fra variabel til fast rente?

Har du et lån med variabel rente, som snart skal rentetilpasses, kan det også være attraktivt for dig at lægge det om. For dels kan du sikre en fast lav rente, dels får du langt bedre muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger, end du har i dag på dit variabelt forrentede lån.

Et variabelt forrentet Totalkredit-lån har dog fortsat en lavere rente og dermed en lavere ydelse i forhold til et tilsvarende fastforrentet lån. Samtidig har de variabelt forrentede lån også et højere afdrag de første år. Dette kan dog ændre sig, hvis renten stiger.

Læs mere om rentetilpasning

Få rådgivning om dine muligheder

Er du i tvivl om, hvilket lån du skal vælge, og om det kan betale sig at omlægge dit eksisterende lån, så kontakt din rådgiver eller Sydbank Direkte på 70 10 78 79.

Kontakt os


Næste artikel