Skal du købe bolig, eller overvejer du at lægge dit lån om? Så kan du lige nu få et 30-årigt lån med en hidtil uset lav fast rente

De glade tider for boligejere fortsætter, da renten på 30-årige fastforrentede realkreditlån har ramt et nyt historisk lavpunkt. Nu taler man fast rente på 1 % i 30 år ikke blot for et lån med afdrag, men også for et lån med afdragsfrihed. Fast rente på 1% i 30 år med afdrag har en meget attraktiv kurs, hvilket er fordelagtigt for dig, der ønsker at optage et lån.

Fordele ved 1 % i fast rente

Du får flere fordele ved at have en fast lav rente, fx:

  • En historisk lav fast rente i alle de år, du har dit lån
  • Gode muligheder for at reducere din restgæld, når renten stiger 
  • En kurs tæt på 99, så din restgæld stiger ikke meget ved en omlægning 
  • Mulighed for op til 10 års indledende afdragsfrihed, dog til en lavere kurs

Kan det betale sig for dig at omlægge dit eksisterende lån?  

Hvis du allerede har et realkreditlån i din bolig med en fast rente på 2 % eller mere, vil du sandsynligvis kunne spare mange penge på at lægge lånet om til et lån med en fast rente på 1 %. Besparelsen er højere, jo tættere kursen er på 100 for 1 %'s-lånet.

Er 1 %'s-lånet noget for dig?

Om 1%'s-lånet er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på størrelsen af din restgæld, din tidshorisont i boligen og ikke mindst, hvilken rente du har på dit nuværende lån:

Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed er der for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Få et hurtigt overblik over dine muligheder med Totalkredits app

Med Totalkredits gratis app kan du få et hurtigt overblik over dine muligheder. Du kan hente appen der, hvor du plejer at hente dine apps.

Overvejer du at skifte fra variabel til fast rente?

Har du et lån med variabel rente, som snart skal rentetilpasses, kan det også være attraktivt for dig at lægge det om. For dels kan du sikre en fast lav rente, dels får du langt bedre muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger, end du har i dag på dit variabelt forrentede lån.

Et variabelt forrentet Totalkredit-lån har dog fortsat en lavere rente og dermed en lavere ydelse i forhold til et tilsvarende fastforrentet lån. Samtidig har de variabelt forrentede lån også et højere afdrag de første år. Dette kan dog ændre sig, hvis renten stiger.

Læs mere on rentetilpasning

Få rådgivning om dine muligheder

Er du i tvivl om, hvilket lån du skal vælge, og om det kan betale sig at omlægge dit eksisterende lån, så kontakt din rådgiver eller Sydbank Direkte på 70 10 78 79.

Kontakt os


Næste artikel