Skal du købe bolig, eller overvejer du at lægge dit lån om? Så kan du lige nu få et 30-årigt lån med meget lav rente

De glade tider for boligejere fortsætter, da renten på 30-årige fastforrentede realkreditlån fortsat er meget lav. 

Er det nu, du skal omlægge dit lån?

Om omlægning er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på størrelsen af din restgæld, din tidshorisont i boligen og ikke mindst, hvilken rente du har på dit nuværende lån: Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed er der for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Kan det betale sig for dig at omlægge dit eksisterende lån?  

Hvis du har et realkreditlån i din bolig med en fast rente på 2 % eller mere, kan det være aktuelt for dig at lægge lånet om til et lån med en lavere rente. Det kan blive billigere for dig her og nu, hvor du kommer til at betale mindre for dit lån. Og når renten stiger, kan du skære noget af restgælden på lånet af ved at lægge det om igen.

Som tommelfingerregel gælder, at jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed er der for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Er omlægning noget for dig?

Om omlægning er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på størrelsen af din restgæld, din tidshorisont i boligen og ikke mindst, hvilken rente du har på dit nuværende lån:

Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed er der for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Hvilket lån skal du vælge?

Kurserne på de lave, fastforrentede lån svinger meget. Som udgangspunkt skal du vælge et lån med en kurs så tæt på 100 som muligt. Hvis kursen på et lån er nede på 95 eller 96, skal du være opmærksom på, at din restgæld kan stige så meget, at en omlægning måske ikke kan betale sig.

Fordele ved et lån med en lav rente

Du får flere fordele ved at have en fast lav rente, fx:

  • En historisk lav fast rente i alle de år, du har dit lån
  • Gode muligheder for at reducere din restgæld, når renten stiger
  • Mulighed for op til 10 års indledende afdragsfrihed

Kan jeg forvente, at renten falder yderligere?

Intet er umuligt, og renten kan godt falde yderligere. Den seneste udvikling på verdens rentemarkeder viser med al tydelighed, at man ikke må tro, at der er nogen bund under renten. Samtidig har investorerne dog også taget højde for mange dårligdomme, når vi kigger på dagens renteniveau. Store rentestigninger kan derfor heller ikke afskrives. Lån med fast rente er netop en god gardering mod at sikre sig fra den store renteusikkerhed, der hersker. Selvom renten på kort sigt stiger, forventer vi på længere sigt en fortsat lav rente.

Se Sydbanks låneanbefaling

Hvis du overvejer at købe bolig, optage et tillægslån eller lægge lån om, kan du følge med i de dagsaktuelle låneanbefalinger her. Sydbanks eksperter følger nøje med i udviklingen og opdaterer siden løbende. Du kan også kontakte din rådgiver eller en af rådgiverne i Sydbank Direkte, hvis du har spørgsmål til boliglån. Sydbank Direkte kan kontaktes på 70 10 78 79 alle dage kl. 8-20.  

Se Sydbanks låneanbefaling

Få et hurtigt overblik over dine muligheder med Totalkredits app

Med Totalkredits gratis app kan du få et hurtigt overblik over dine muligheder. Du kan hente appen der, hvor du plejer at hente dine apps.

Overvejer du at skifte fra variabel til fast rente?

Har du et lån med variabel rente, som snart skal rentetilpasses, kan det også være attraktivt for dig at lægge det om. For dels kan du sikre en fast lav rente, dels får du langt bedre muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger, end du har i dag på dit variabelt forrentede lån.

Et variabelt forrentet Totalkredit-lån har dog fortsat en lavere rente og dermed en lavere ydelse i forhold til et tilsvarende fastforrentet lån. Samtidig har de variabelt forrentede lån også et højere afdrag de første år. Dette kan dog ændre sig, hvis renten stiger.

Læs mere on rentetilpasning

Få rådgivning om dine muligheder

Er du i tvivl om, hvilket lån du skal vælge, og om det kan betale sig at omlægge dit eksisterende lån, så kontakt din rådgiver eller Sydbank Direkte på 70 10 78 79.

Kontakt os


Næste artikel