Sydbanks aktieanalysechef: Lad dig ikke gribe af panik

Sydbanks aktieanalysechef: Lad dig ikke gribe af panik

Det ser blodigt ud på aktie og obligationsmarkederne, men det er ikke nogen god strategi at sælge i panik. Corona-smittet kommer til at regere verdensøkonomien et godt stykke tid, men Jacob Pedersen, Sydbanks aktieanalysechef, forudser en bedring i andet halvår af 2020, hvor kurserne igen vil pege opad. Og i mellemtiden vil korrektionen af et i forvejen dyrt marked skabe gode opkøbsbetingelser og derfor mulighed for at hægte sig på fremtidige kursstigninger. Men ikke endnu, kurserne har næppe nået bunden, så længe Corona-virussen fortsætter med at sprede sig. Hør mere i videoen:

Sørg for at din investeringsprofil stemmer overens med din aktuelle situation

Investering er altid forbundet med en vis risiko – det er derfor vigtigt at du har fået lavet en investeringsprofil, inden du foretager en værdipapirinvestering, så dine personlige forhold og holdninger er forenelig med den aktuelle situation, som vi oplever lige nu.

En investeringsprofil indeholder blandt andet dine økonomiske forhold, din holdning til risiko, din tidshorisont etc.

Sørg for at være tro mod din langsigtede investeringsstrategi

Når der er uro på investeringsmarkederne, og kurserne falder, kan det virke som det eneste rigtige at sælge sin værdipapir investering og undgå yderligere fald. Det har sjældent været en god ide at handle i følelsernes vold – faktisk tvært imod. Det bedste råd er at være tro overfor den strategi, du lagde da du etablerede din investering – så undgår du at handle kortsigtet, hvor situationen påkræver du handler langsigtet.

Sørg for at du kan sove trygt om natten

Det vigtigste for os er at du føler dig tryg ved din værdipapirinvestering – og at du kan sove roligt om natten. Vores eksperter har mange års erfaringer både i op- og nedture på investeringsmarkederne – og står godt rustet til den aktuelle situation. Vores rådgivere er i tæt kontakt med eksperterne og derfor klædt på til at tage en snak om dine investeringer.

Skulle du have behov for at drøfte din investeringsprofil, dine værdipapirer, din strategi eller hvordan du skal forholde dig til den aktuelle situation, så opfordrer vi dig til at tage fat i din rådgiver.


Næste artikel