Huskeliste til din ferie

Huskeliste til din ferie

  • To kort – gerne et Mastercard Dankort og et Mastercard kreditkort
  • Rejseforsikring ved ferier i udlandet
  • Valuta – men kun det, du regner med at bruge

 

Kort

Derfor skal du tage to kort med i bagagen  

Med to kort risikerer du ikke at stå uden betalingskort, hvis du mister dit kort, eller det bliver ødelagt.

Debit eller kredit? Gerne et af hver 

Hvis du tager både et Mastercard Dankort eller et Mastercard Debit og et Mastercard kreditkort med, er du godt dækket ind. Ikke mindst hvis du skal leje en bil, da mange biludlejningsfirmaer kræver, at du betaler med et kreditkort, så de kan reservere pengene på forhånd.

I Sydbank kan du vælge et Sydbank Mastercard kreditkort. Du kan vælge mellem et kreditkort uden rejseforsikring og tre kort med rejseforsikring.

Læs mere om Sydbank Mastercard Credit (kreditkort)

Hold øje med saldoen 

Med et Mastercard Dankort eller Mastercard Debit, som er Sydbanks to standardkort, kan du ikke bruge flere penge, end du har stående på kontoen. Overvej derfor, om du skal sætte ekstra penge ind på den konto, der er tilknyttet dit daglige betalingskort. Så slipper du for at bøvle med en overførsel midt i en betaling, hvis kortet bliver afvist, fordi der ikke er penge nok på kontoen.

Husk også, at evt. reserverede beløb trækkes fra saldoen, også selvom pengene først skal betales efter ferien. Du risikerer altså, at din betaling bliver afvist, pga. manglende rådighedsbeløb, selvom der er penge nok på kontoen.

Tjek forbrugsgrænserne her

Bestil dit nye kort i god tid

Generelle spørgsmål til Sydbanks betalingskort: (Herunder brugen af kort/afvisning, forbrugsgrænser m.m.)

Kontakt Sydbanks Kortservice på 45 44 232 232.

Rejseforsikring

Rejseforsikring med Sydbank Mastercard

Rejseforsikringen med Sydbank Mastercard træder allerede i kraft ved bestillingen af kortet, og du er også dækket, selvom rejsen ikke er betalt med kortet.

Se en oversigt over dækningen på rejseforsikringer med Sydbanks Mastercard

Er dine børn forsikret?

Delebørn i ferien er normalt dækket af forsikringen hos den voksne, som de holder ferien med. Så for skilte par er det vigtigt, at hver forælder har forsikringerne i orden.

Har du rejseforsikring sammen med dit Sydbank Mastercard, skal du huske, at børn over 13 år skal have deres eget kort med rejseforsikring, hvis de rejser til udlandet med fx bedsteforældre eller venner.

Har du brug for hjælp fra din Sydbank rejseforsikring?

Akut hjælp på rejsen – 24-timers service

Som kortholder kan du ringe på +45 38 48 91 81 (24-timers service)

Ikke akut hjælp

Har du brug for hjælp før eller efter rejsen, skal du som kortholder kontakte Alm. Brand Forsikring på +45 35 47 49 40 (hverdage kl. 9-15)

Skadesanmeldelse

Som kortholder skal du anmelde skaden via Alm. Brands hjemmeside.

Bestilling af rejsecertifikat ved særlige rejsemål: 

Du kan kontakte Alm. Brand Forsikring på tlf. +45 35 47 49 40, hvis du har brug for at bekræfte, at du er dækket af en rejseforsikring til fx Cuba eller Rusland.

Medicinsk forhåndsvurdering:

Du skal kontakte Alm. Brand Forsikring via sos.eu og vælge ”Medicinsk forhåndsvurdering”, hvis du lider af en kronisk eller alvorlig sygdom.

Det blå EU-sygesikringskort skal altid med i pungen på rejser i Europa. Kortet giver basisdækning i landenes offentlige sundhedsvæsen ved sygdom eller ulykke i lande indenfor EU og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Men altså ikke i Tyrkiet.

Ved øvrige rejser i udlandet har du brug for en rejseforsikring, da du ellers risikerer at få ødelagt både ferie og privatøkonomi, hvis du bliver syg.

Hvad omfatter en rejseforsikring, og hvem er dækket?

Rejseforsikringer er forskellige og dækker forskelligt. Du skal derfor afklare dine behov, inden du køber en forsikring, så du er dækket rigtigt på ferien. Vi anbefaler, at du altid tjekker betingelserne en ekstra gang inden en ferie, så du ved, hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude.

Se mere om Sydbanks rejseforsikringer her

  • Afbestillingsforsikring’ dækker, hvis du ikke kan rejse pga. akut sygdom, og giver hel eller delvis refusion af rejseudgifterne
  • Erstatningsferie’ giver mulighed for at få erstatning, hvis rejsen bliver ødelagt pga. akut sygdom eller hjemkaldelse til Danmark ved et nærtstående familiemedlems alvorlige sygdom
  • Forsinket fremmøde til et fly’ giver erstatning, hvis du er uden skyld i forsinkelsen
  • Forsinkelse på rejsen’ giver dækning for ekstra udgifter, hvis tog eller fly er forsinket pga. mekaniske fejl eller dårligt vejr
  • Forsinket bagage’, der først dukker op, et par dage efter du selv er ankommet, betyder, at dine udgifter til lidt tøj og toiletartikler kan refunderes
  • Bliver du akut syg i ferien, har du et direkte nummer til alarmcentralen i Danmark, som hjælper og vejleder dig fra første færd. Du får dækket udgifter til læge- og hospitalsbehandling. Typisk er syge- eller hjemtransport og sygeledsagelse en del af forsikringen

Bestil kort med rejseforsikring

Du kan også kontakte din rådgiver eller Kundeservice på 70 10 78 79.

Ferie i Danmark

Ikke alle rejseforsikringer dækker rejser i Danmark, da du typisk her er dækket af din indboforsikring. Det gælder dog ikke, hvis du skal afbestille ferien på grund af akut sygdom. Det er derfor en god ide med en afbestillingsforsikring, som du typisk kan bestille, når du bestiller et ferieophold. 

Valuta

Selvom du tager to kort med på rejsen, anbefaler vi også, at du tager lokal valuta med. Så kan du betale i butikker, på markeder eller i cafeer og restauranter, der måske ikke tager imod kort. 

Du skal ikke bestille mere valuta, end du har brug for. Vi tilbagekøber nemlig kun eurosedler via bankens pengeautomater. Har du anden form for valuta i overskud, kan du kun veksle valutaen via et vekselbureau. 

Medbring i stedet to betalingskort, så er du godt dækket ind. Du kan læse mere om veksling under de enkelte valutaer.

Læs om valuta her

Køb euro i alle Sydbanks pengeautomater

Du kan købe og sælge euro i alle Sydbanks pengeautomater.

Find den nærmeste Sydbank-automat

Bestilling af anden valuta end euro

Har du brug for anden valuta end euro, kan du bestille på sydbank.dk/valuta. Du vælger selv, i hvilken filial du ønsker at hente valutaen. Du kan også bestille valuta på 70 10 78 79.

Vær opmærksom på, at leveringstiden er op til 14 dage.

Bestil valuta

Danske kroner eller den lokale valuta?

Når du betaler med kortet eller hæver kontanter i udlandet, skal du passe på, at du ikke kommer til at vælge at betale beløbet i danske kroner, når du godkender betalingen. Du skal nemlig altid vælge lokal valuta, da det giver dig den mest favorable kurs.


Næste artikel