Sig farvel til dit gas- eller oliefyr og få 10.000 kr. i tilskud

Har du et gammelt og træt gas- eller oliefyr i kælderen, som du længe har overvejet at skifte ud? Så er det måske nu, at tiden er kommet til at sige endeligt farvel. Totalkredit har nemlig en tilskudspulje, hvor du kan ansøge om 10.000 kr. til at skifte dit gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe.

Forenet Kredit, som ejer Totalkredit, vil gerne støtte deres kunder i at energirenovere deres boliger. Derfor udlodder foreningen 5.000 værdibeviser på 10.000 kr., som deres kunder kan bruge på at skifte deres gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe. Igennem Sydbanks samarbejde med Totalkredit har du mulighed for at få del i tilskudspuljen. Her i artiklen kan du læse, hvordan de 10.000 kr. kan blive dine.

Fordele ved at udskifte dit gas- eller oliefyr

 • Nedbring dit og Danmarks CO2-forbrug: Energiforbruget i bygninger udgør 40 % af Danmarks samlede CO2-forbrug. Udskiftningen af et gas- eller oliefyr til en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt, hvis man vil nedbringe forbruget.
 • Spar penge på varmeregningen: Gas- og oliefyr er en uhyggelig dyr opvarmningskilde, og derfor kan din varmeregning potentielt falde med flere tusinde kroner om året, hvis du udskifter dit gas- eller oliefyr.
 • Øg værdien på din bolig: Når din varmeregning falder, gør det din bolig mere attraktiv i en salgssituation. Udskiftningen kan også resultere i et bedre energimærke, som ofte får boligens værdi til at stige.

Hvem kan ansøge om et værdibevis?

For at få et værdibevis på 10.000 kr. skal du opfylde følgende:

 • Du skal være privatkunde og have et Totalkredit-lån i din bolig.
 • Din bolig skal være en ejerbolig (ikke fritidsbolig) og ligge i et område uden mulighed for fjernvarme. Det kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
 • Gas- eller oliefyret skal udskiftes til en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre. Udskiftningen skal udføres af en virksomhed – du må derfor ikke gøre det selv. Det er vigtigt, at du har modtaget dit værdibevis fra Totalkredit, inden dit oliefyr bliver udskiftet.
 • Kopi af fakturaen, hvor det udførte arbejde er beskrevet, skal sendes til din rådgiver senest 6 måneder fra værdibevisets udstedelse.

Læs øvrige vilkår og betingelser på Totalkredits hjemmeside

Sådan gør du: Fra ansøgning til tilskud

 1. Sæt dig godt ind i Totalkredits vilkår og betingelser , og find ud af, om du kan ansøge om et værdibevis.
 2. Kontakt din rådgiver i Sydbank. I samarbejde med dig laver din rådgiver ansøgningen og sender den til Totalkredit. Sammen kan I også tale nærmere om resten af finansieringen - og overvejer du at energioptimere din bolig yderligere, kan din rådgiver henvise dig til vores samarbejdspartner, BetterHome, der kan hjælpe dig med at få det optimale ud af din grønne investering.
 3. Du modtager dit værdibevis. Dit værdibevis er gyldigt i 6 eller 12 måneder, og derfor kan det være en god idé at gå i gang med udskiftningen hurtigst muligt, da der kan være ventetid – fx hos den virksomhed, der skal installere varmepumpen.
 4. Du modtager tilskuddet på din NemKonto, senest 30 dage efter du har indløst dit værdibevis. Tilskuddet er skattepligtigt, og du skal selv selvangive det på SKATs hjemmeside.
 5. Udskift gas- eller oliefyret med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Udskiftningen skal udføres af en virksomhed (dvs. du ikke må gøre det selv).
 6. Når gas- eller oliefyret er udskiftet, skal du sende en kopi af din faktura til din rådgiver.

Husk også tilskuddet fra staten

Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit kan du søge om tilskud fra staten, så det bliver endnu billigere for dig at sige farvel til gas- eller oliefyret.

Læs mere om tilskuddet fra staten på Sparenergi.dk

Lån penge til din varmepumpe med Sydbank Energilån

En varmepumpe er en god investering, men det er også en stor investering. Fx koster en varmepumpe i sig selv typisk fra 100.000 kr. og opefter. I Sydbank kan du få finansieret resten af din nye varmepumpe, med det vi kalder Sydbank Energilån, som er øremærket til energiforbedrende boligtiltag. Med Sydbank Energilån kan du låne op til 250.000 kr. til at energiforbedre din bolig.

Læs mere om Sydbank Energilån


Næste artikel