Danmarks bedste obligationsmæglere er i Sydbank

For anden gang i træk løber Sydbank med førstepladsen. Danmarks bedste obligationsmæglere findes dermed i Aabenraa, ifølge den årlige Børsmægler Rating for Obligationsmæglere, der netop er offentliggjort for niende år i træk af Økonomisk Ugebrev Finans.

Tradernes og dealernes evne til igen at stille skarpe priser og levere en høj grad af konsistens er medvirkende til, at Sydbank igen kan træde op på vinderpodiet og dermed lade Danske Bank og Nordea få anden- og tredjepladsen.

- Vi er glade for at være blevet kåret som landets bedste for anden gang i træk. At vi får så høje ratings tilfalder hver og en i afdelingen, som hele tiden gør sig stor umage for at være et skridt foran, når det gælder rådgivning, priser, analyser, forecast med videre, udtaler seniordealer, Dan Ketelsen, der har været i Sydbank i samlet set 18 år.

Pris med dobbelt værdi

Udover at kundefokus selvfølgelig er et centralt omdrejningspunkt for obligationsfolkene, så har afdelingen de seneste mange, mange år stillet skarpt på netop kontinuitet og højt serviceniveau.

- Vi var ligeledes glade og stolte sidste år, men det fik os ikke til at ændre retning. Vi har en strategi, vi følger – uanset hvilken plads på podiet, vi får. Og vores afdeling er ganske enkelt gennemsyret af en enorm dedikation og selvfølgelig et solidt fokus på kunderne, tilføjer dealer, Kresten Bechmann, der kom til Sydbanks obligationsafdeling for 1,5 år siden, og som har haft trading på visitkortet i godt 15 år. Han fortsætter:

- Vi er jo kun 12 dealere i afdelingen, mens vi er op imod konkurrenter med større organisationer, flere medarbejdere og større markedsværdi. Så prisen har dobbelt værdi internt hos os, fordi vi er en del mindre end konkurrenterne.

Historisk fokus på obligationer

Generelt er Sydbank kendt for at have fokus på obligationer, og det er da også helhedsbilledet, der tegner sig. For obligationsafdelingen er afhængig af kolleger og andre af bankens afdelinger på tværs, når de til dagligt betjener en lang række toneangivende kunder, som pensionsfonde, realkreditforeninger, udenlandske investeringsbanker, kapitalforvaltere og private låntagere med flere.

- Her i Sydbank har vi altid haft fokus på obligationer. Og det vil vi blive ved med at have og dermed være der for vores kunder – både i de gode og i de mindre gode tider, fortæller Dan Ketelsen med streg under, at alle kunder hænger sammen som takker på et tandhjul, hvorfor en forholdsvis mindre privatkundes hjemtagning er lige så interessant og vigtig for obligationsmarkederne som en stor kundes valg.

Førsteplads på tværs i banken

Ligesom sidste år slår begge dealere fast, at det stærke interne samarbejde på tværs er en vægtig årsag til den nuværende førsteplads:

-Til daglig er vi i obligationsafdelingen og i resten af Markets afhængige af en lang række afdelinger, som fx Analysen, Backoffice og IT samt mange andre stabsfunktioner, hvorfor førstepladsen også skal deles med dem internt. Vi kunne ikke levere den kontinuitet, som vores kunder hædrer os for, hvis det ikke var for alle de relevante afdelinger, slutter Kresten Bechmann.

 Tre korte om obligationsmægling

  1. Obligationsmæglerne sørger for, at markedet fungerer så godt som muligt, således at danske boligejere kan få finansieret deres bolig på bedste og billigste vilkår globalt set. 
  2. Ca. 100 personer arbejder med obligationsmægling i Danmark, hvorfor det er en forholdsvis lille branche med høj ekspertviden inden for fx derivater, swaps, realkreditobligationer mv. – men som i den anden ende løbende påvirker nationaløkonomien.
  3. Det danske obligationsmarked hører til nogle af de største i verden.


Næste artikel