Bæredygtige investeringer vinder frem blandt private

Bæredygtige investeringer kan staves ESG: Environmental, Social and Governance.

- Udover at have fokus på et godt afkast forvalter vi formuen ansvarligt med fokus på miljø, sociale forhold og god selskabsledelse i virksomhederne. Dialog er nøglen til, at selskaberne lever op til vores ESG-krav, og mangel på samme kan ultimativt føre til, at vi ikke vil investere i dem, fortæller direktør i investeringsforeningen Sydinvest, Niels Skovvart.

Sydinvest arbejder sammen med analysevirksomheden Sustainalytics om at vurdere virksomheders bæredygtighed. Sustainalytics og Sydinvests investeringseksperter holdder øje med, at de selskaber, de investerer i, lever op til kravene om ansvarlighed.

Fonden Sydinvest Morningstar Bæredygtig Indeks er på kort tid blevet populær hos Sydinvests investorer. På mindre end to år er den bæredygtige aktiefond vokset fra nul kroner til en forvaltet formue på 545 mio. kr, som svarer til et gennemsnitligt dagligt nettoflow på 853.000 kr. I 2019 gav fonden et absolut afkast på 27,43 pct.

Stadig flere investerer bæredygtigt

I Sydbank investerer stadig flere kunder i den bæredygtige aktiefond. 75 pct af de investerede midler er fra kunder, der er rådgivet af deres investeringsrådgiver.

- Investorerne har et naturligt behov for at føle sig grundigt informeret om metoder, principper og processer for bæredygtig investering, før de vælger at investere i bæredygtige investeringsprodukter,  siger afdelingsdirektør i Sydbank, Kim Hjort-Pedersen.

Læs mere om Sydinvests fonde

 Artiklen er tidligere bragt i Sydbanks magasin Investering. 


Næste artikel