Pokalturneringen ændrer navn til Sydbank Pokalen

I øjeblikket er der gang i to pokalsæsoner. Mens der stadig resterer de afgørende kampe i 2017/18 udgaven, så er der i de lavere rækker allerede taget hul på de indledende kampe til den nye pokalsæson. Når holdene fra de tre øverste rækker træder ind i turneringen efter sommerferien bliver det til et nyt navn. Fra den nye sæson skal amatører og professionelle kæmpe om at blive mestre i Sydbank Pokalen.

- Vi er meget glade for at have fået Sydbank som ny navnesponsor for pokalturneringen. Sydbank er en af Danmarks allerstørste pengeinstitutter, og de har en meget lokal tilstedeværelse rundt i Danmark. Det er et perfekt mix for pokalturneringen, der som den eneste turnering herhjemme spilles på tværs af rækker og giver de mindre lokale klubber mulighed for at møde de allerstørste hold i Danmark, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Vi glæder os til at være med til at gøre en forskel for alle

-Vi er meget stolte over det kommende samarbejde om DBU’s Pokalturnering, som matcher os, og vores værdier rigtigt godt. Der er tale om en landsdækkende turnering med en stærk lokal forankring, hvor drømmen om pokalen lever helt fra de mindste serieklubber til de største superligaklubber, udtaler Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank, Nicolai Fl. Frederiksen, som uddyber:

-Vi går ind til sponsoratet med en grundholdning til, at vi som sponsor kan være med til at gøre en forskel for alle – også de mindste klubber – så vi giver alle en chance for at opleve en snert af pokaldrømmen. Vi kommer til at være aktive lokalt gennem vores filialer og hylde de lokale helte og positive værdier, der ligger i drømmen om at gøre det umulige muligt. Fx arbejder vi på, at klubberne skal kunne vinde unikke præmier, løfte pokaltrofæet til et ægte lokalderby med deres egen klub, få professionel videooptagelse af deres kampe eller noget helt fjerde.

Også navnesponsor for kvindernes pokalturnering

Udover at overtage mændenes pokalturnering, så har Sydbank også sikret sig rettigheden som navnesponsor på kvindernes turnering de næste tre år. En turnering de forsvarende mestre fra Brøndby IF igen i år er i finalen i – denne gang mod KoldingQ. Finalen spilles St. Bededag den 27. april på Autocentralen Park i Kolding.

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen
    (tlf. 2068 3055)
  • Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank, Nicolai Fl. Frederiksen
    (tlf. 6120 4844).

Fakta:

Pokalturneringen, som vi kender den i dag, er blevet afholdt siden 1954. Den første finale blev spillet i Københavns Idrætspark i 1955. Inspirationen til turneringen er hentet fra den engelske FA Cup.
Turneringen er den eneste herhjemme, der spilles på tværs af rækker, og dermed giver den amatører mulighed for at spille mod de store klubber i dansk fodbold.

Finalen spilles som hovedregel på Kristi Himmelfartsdag i Telia Parken i København. Ud over æren ved at vinde turneringen får pokalmesteren også en plads i kvalifikationen til Europa League, hvor vinderen går ind i anden kvalifikationsrunde. AGF er det hold, der har vundet turneringen flest gange med ni pokaltitler.