3 juletyper - hvilken en er du?

Livsstilseksperten Flemming Møldrup har givet sit bud på de tre mest udbredte juletyper.
Kan du genkende dig selv?

1. Den velforberedte

Julen må ikke ødelægge næste års økonomi, så personen forbereder sig grundigt med opsparing og budgetter for både gaver og øvrige indkøb. Den velforberedte kan sagtens tillade sig at være både gæstfri og gavmild.

2. Den ubekymrede

Julen er en fest, og det skal fejres! Personen er gavmild og kører kassekreditten eller kredit-kortet i bund, så der er fest og gaver til alle. Til gengæld er der mere risengrød på menuen i januar end i december, og det er helt ok.

3. Den afslappede

Julen er smadderhyggelig, men juleræset må helst ikke tage overhånd. Gaverne er ikke det vigtigste, og derfor fylder tankerne om juleøkonomien ikke særlig meget. Den afslappede har dog holdt en smule igen i tiden op til jul, så der står lidt ekstra på kontoen.

Kilde: Flemming Møldrup og Sydbank p.t., december 2016

 

Fire ting, banken kan gøre for din juleøkonomi:

 

 Sydbank Frikort

Har du lån i banken – fx i din bil eller dit hus – har du mulighed for at vælge et overspring af lånets ydelser. Eksempelvis i december.

Opsparingskonto

Vil du sikre dig, at du rent faktisk har ekstra penge at bruge i december, kan du få en decideret opsparingskonto, du løbende sætter penge ind på.

Ekstra på budgetkontoen

Har du en budgetkonto, kan du sætte et ekstra beløb ind på den i alle årets måneder. På den måde har du et overskud på budgetkontoen, som du kan flytte til din forbrugskonto, når december står for døren.

Bevilget overtræk

Går det helt galt med forbruget i december, kan et bevilget overtræk være en mulighed. Selvom det er en dårlig idé, er den lidt bedre end et ubevilget overtræk eller kviklån.