Torben bliver dygtigere og dygtigere som valutaspecialist

Torben Råberg arbejder som seniordealer med speciale i valuta i afdelingen Markets i Sydbanks hovedsæde i Aabenraa.

Jeg er tidligt med i processen - faktisk allerede i analysefasen, hvor jeg fungerer som rådgiver. Det kan fx være, at en kunde kontakter os, fordi han/hun ønsker at betale for fx produktionsomkostninger i Kina i dollar - som kunden altid har været vant til. Ud fra markedsforholdene kan jeg fx se, at kunden får mere gavn af at betale med kinesisk valuta.

Vi taler ikke blot om valuta, en i høj grad også om strategi. Derfor er rådgivning en stor del af mit job som valutaspecialist. For i Sydbank er vi ikke blot en leverandør – vi er en sparringspartner, fortæller Torben, der har et tæt samarbejde med erhvervsrådgivere i Midtjylland og Fyn og bliver inddraget som specialist, når behovet er der.

Vi lykkes i fællesskab

Ifølge Torben er der højt til loftet i Sydbank. Alle ved, hvad deres rolle er, og hvad der skal til for at udfylde den. Derfor hjælper kollegerne hinanden både i afdelingen og på tværs af afdelinger.

Når jeg får ny viden, deler jeg den med mine kolleger - og omvendt. Vi lærer jo nyt hver dag, fordi markedet ændrer sig fra dag til dag. Derfor gør vi meget ud af at dele vores viden med hinanden, men samtidig også diskutere det, vi har lært. Sammen bliver vi klogere, og vi lykkes i fællesskab, fortæller Torben.

Når Torben og de andre kolleger i Markets lærer nyt, og de kan se, at bestemte kunder kunne have gavn af denne viden, kontakter de kunderne med det samme.

I Sydbank er vi åbne og ærlige. Vi siger tingene, som de er, lyder det fra Torben.

Udviklingen går aldrig i stå

Udviklingsmulighederne i Sydbank er store. Torben har både haft leder- og specialiststillinger, men han har efterhånden fundet ud af, at han er dygtigst til og trives bedst med at arbejde som specialist.

Jeg har udviklet mig meget, særligt inden for mit fagområde som valutaspecialist. Sydbank har givet mig muligheden for at arbejde med det, jeg er bedst til - nemlig valuta. Men jeg har også fået et stærkere indhold i hverdagen pga. rådgivningselementet, fordi jeg understøtter erhvervsrådgivere med min specialistviden.

Torben har arbejdet i Sydbank siden 2002.