Udvikleren: “Jeg kan bedst lide, når det bliver meget teknisk og meget komplekst”

Blå bog: Narek Ervandian

  • Født 1992
  • Udvikler ved Sydbank IT-Udvikling i Aabenraa
  • Uddannet datamatiker ved Erhvervsakademi Sydvest i Sønderborg 2018
  • Har arbejdet i Sydbank siden 2018
  • Bor i Sønderborg
  • Gift
  • Er også i fritiden vild med at løse komplekse problemer, men af den mere kreative slags. Han kan fx løse Rubiks tegning, lægge svære puslespil og folde komplicerede origami-figurer

Mød Narek

For Narek Ervandian er de bedste dage på jobbet dem, hvor han skal løse en rigtig hjernevrider af en opgave.

Den slags opgaver er der heldigvis en del af, når man er udvikler i Sydbanks IT-Udviklingsafdeling i Aabenraa. Her står Narek Evandian og hans kolleger for at vedligeholde bankens IT-systemer – og for at udvikle nye funktioner på bestilling fra andre afdelinger.

Det er kodningen, jeg er mest vild med. Jeg kan bedst lide, når det bliver meget teknisk og meget komplekst. Når man bliver virkelig udfordret – det er dér, det er sjovest, siger Narek Ervandian og fortsætter:

Det kan for eksempel være, når jeg gerne vil opnå noget specifikt, men jeg ikke på forhånd ved, hvordan jeg når derhen. Så bryder jeg problemet ned i mindre bidder og arbejder langsomt hen mod en løsning ved at prøve forskellige ting.

Udviklingsarbejdet kræver, at man er i stand til virkelig at fordybe sig og arbejde selvstændigt, hvilket Narek Ervandian sætter stor pris på. Men der er også masser af samarbejde og sparring mellem udviklerne. Man spørger hinanden til råds i forhold til, hvordan man løser specifikke problemer, og man hjælpes ad med at finde på holdbare løsninger på generelle problemer.

Narek Ervandian har været med til at løse mange komplicerede problemer i sin tid i Sydbank. Men han er faktisk mest stolt af et lille program, som han brugte nogle få dage på at kode.

Det kan løse nogle af de opgaver, vi tit får ind, meget hurtigt. Man klikker bare på nogle valgmuligheder, og så opretter programmet automatisk en hel masse tabeller, som vi ellers skulle kode i hånden, fortæller Narek Ervandian og fortsætter:

Der har været langt større og mere komplekse ting, jeg har løst, men det er bare så fedt at se, at mine kolleger bruger det her lille program, som jeg har skrevet.

Narek Ervandian indrømmer, at han ikke ligefrem gik og drømte om at arbejde i en bank, da han læste til datamatiker i Sønderborg. Til gengæld drømte han om at komme til at bruge alt det, han havde lært, på en udfordrende og tilfredsstillende måde. Det har han fået mulighed for i Sydbank.

Det er meget, meget tilfredsstillende at arbejde her. Jeg er faktisk blevet positivt overrasket over alt, der er sket, siden jeg blev ansat. Jeg er meget glad for mit job, siger Narek Ervandian.

Han er især begejstret for den kultur, der hersker i Sydbank. Folk respekterer hinanden, og man føler sig værdsat som medarbejder.

Det er meget sjældent, at man har dårlige oplevelser på jobbet, og der bliver gjort virkelig meget for, at medarbejderne skal have det godt – både fra ledelsen og fra ens kolleger.