Afdelingsdirektøren: “Det spændende er at forsøge at få alle enderne til at nå sammen”

Blå bog: Kim Hjort-Pedersen

  • Født 1984
  • Afdelingsdirektør for Wealth i Sydbank Investering og Private Banking
  • Elevuddannet fra Arbejdernes Landsbank 2006
  • Har tidligere arbejdet som privatrådgiver i Arbejdernes Landsbank og investeringsrådgiver i Nordea
  • Har arbejdet i Sydbank siden 2015
  • Bor i Sønderborg
  • Gift og bor sammen med fire børn i alderen 11 til 15 år – to af hans egne fra et tidligere ægteskab og to af hustruens
  • Er netop stoppet som frivillig fodboldboldtræner for børn og bruger nu en stor del af fritiden på at fragte sine egne to børn, der spiller fodbold på ret højt niveau, rundt til træning og kampe

Mød Kim

For Kim Hjort-Pedersen handler lederjobbet ikke kun om at lede den gruppe mennesker, han har direkte personaleansvar for.

Han er afdelingsdirektør for Wealth i Sydbank Investering og Private Banking, der fungerer som fagkontor og forretningsudvikler for alle de medarbejdere, der rådgiver om investering. Og fordi investeringsområdet har stor bevågenhed både i og udenfor banken, er Kim Hjort-Pedersen også nødt til at lede “opad” og “udad” ved siden af at lede sine egne medarbejdere.

Der er jo nogle på niveauet over mig, som gerne vil have et ord indført. Der foregår rigtig meget sparring og dialog om de lidt større linjer – fx forretningsmæssigt eller i forhold til Sydbank-koncepter, fortæller Kim Hjort.

Og så er en af vores vigtigste interessenter jo rådgiverne. Vi bærer ansvaret for det, de udfører, så det er en vigtig rolle at tage imod idéer og input fra dem – men også sikre, at de forstår det, vi har lavet.

Endelig er der alt det udenfor banken, som Kim Hjort-Pedersen slet ingen indflydelse har på, men som han og hans folk stadig skal tage hensyn til i deres arbejde: Lovgivning, medier, samfundsforhold.

Det er vi også nødt til at indarbejde. Investeringsområdet er meget i søgelyset, så man skal have et blik for stemningen og tendenserne i samfundet, siger Kim Hjort-Pedersen.

Man kan blive helt stakåndet bare ved tanken om at skulle holde snor i så mange forskellige interesser, men for Kim Hjort-Pedersen er udfordringen netop det, der gør hans job sjovt:

Det spændende er at forsøge at få alle enderne til at nå sammen. At få hele samspillet til at fungere både vandret og horisontalt, siger han og fortsætter:

Du skal direkte lede en gruppe medarbejdere, der skal udføre og producere noget, og så skal du lede det øvrige univers, hvor der både er brugere, nogle, der gerne vil have indflydelse, og en omverden, du skal tage højde for. Det bliver aldrig kedeligt at gå på arbejde!

Wealth-afdelingen har med Kim Hjort-Pedersens ord ansvaret for kvaliteten af den investeringsrådgivning, som Sydbanks rådgivere leverer til kunderne. Det ansvar spænder vidt.

På den ene side skal man sikre, at bankens rådgivning lever benhårdt op til den gældende lovgivning – og på den anden side skal man have øje for, hvordan man kan skabe ekstra kvalitet, så kunderne vælger Sydbank fremfor en konkurrent. Derudover skal afdelingen selvfølgelig sørge for, at der er nogle gode investeringsprodukter, som kan kobles på rådgivningen.

Det er rådgiverne, man fra afdelingens side påvirker med nye værktøjer og koncepter. Men i sidste ende er det kunderne, der er målgruppen:

Det, der driver mig, er, at vi i sidste ende gør noget godt for kunderne, og de ender med at få nogle bedre løsninger, siger Kim Hjort-Pedersen:

Banker er jo blevet udskældte, men jeg synes, at vores rolle er vital på lang sigt. Når man forsøger at sikre den bedste rådgivning og de bedste produkter i forhold til investering, så er man også med til at sikre, at folks opsparing ikke bliver mindre værd, og at de har pengene til rådighed, når de en dag får brug for dem.

I en privatøkonomi betyder det rigtig meget. Og derfor giver det her mening for mig.