Investeringskonsulenten: Jeg er med til at bygge systemer, som rådgiverne arbejder ud fra

Kim Hjort er rådgivernes sparringspartner, når det gælder investering. Som investeringskonsulent i Sydbanks hovedsæde i Aabenraa er han med til at tegne de overordnede rammer for bankens rådgivere.

Når Sydbanks kunder ønsker at investere, skal rådgiveren afdække kundens investeringsprofil og samtidig finde den rigtige løsning for kunden. Mine kolleger og jeg bygger systemer, der hjælper rådgiveren med at komme hele vejen rundt om kunden, siger investeringskonsulenten, der er bindeleddet mellem rådgiver og kunde.

Produktudvikling og samarbejdet med kollegerne fylder derfor meget af arbejdsdagen hos Kim.

I Sydbank udvikler vi hele tiden på vores produkter og tilbud til kunder. Når vi kan se, at vi mangler noget på hylderne, er det min opgave at finde en leverandør, der kan levere det til os. Det gør jeg i samarbejde med mine kolleger fra de forskellige afdelinger i banken.

Den faglige projektleder

Selvom Kim ikke formelt er ansat som projektleder, går hans dagligdag meget med at lede investeringsprojekter.

Når der er igangsat større projekter berører det mange områder i Sydbank.

Det kan fx være, at der er kommet en ny lovgivning indenfor investering. Den påvirker mange afdelinger og forretningsområder i banken. Det kan være rådgivere, der nu skal følge den nye lovgivning. Men den kan også ramme ind i Sydbank Favorit, som er et fordelsprogram, der giver bankens kunder fordele og rabatter. Derfor skal vi være gode til at samarbejde for at komme i mål.

Ifølge Kim har jobbet som investeringskonsulent forbedret hans samarbejdsevner.

Jeg indrømmer det – da jeg fik jobbet, var jeg ikke så god til samarbejde, som jeg er i dag. Jeg har udviklet mig meget, og jeg nyder udfordringerne, siger Kim, der tidligere i sin karriere har arbejdet som rådgiver.

Som rådgiver skal du samarbejde med kunder og kolleger, men det er på en anden måde. Rammerne er sat. Som konsulent er du med til at definere rammerne.

Stolt af Sydbank som arbejdsplads

For Kim er ’dygtighed’ en af bankens vigtigste værdier. Hver medarbejder i Sydbank tager ansvar for at være dygtig og for at gøre en forskel – for kunder, medarbejdere og banken.

Alle medarbejdere i Sydbank gør deres bedste hver dag. Derfor har vi en stolthed omkring vores job og det, vi laver. Det er det, jeg lægger i værdigrundlaget ’dygtighed’, siger Kim og uddyber.

Jeg kan tydeligt mærke på mine kolleger, at de brænder for deres job. Det gør mig stolt.

Familie- og arbejdsliv går hånd i hånd

Kollegernes daglige indsats er ikke den eneste årsag til, at Kim er glad for sit job i Sydbank. Menneskelighed og gensidig respekt afspejler bankens væremåde. Han er særligt glad for fleksibiliteten i jobbet.

Kim har to børn og to bonusbørn. Og som han beskriver det, kan hans privatliv, ligesom arbejdslivet, være 'hektisk'.

Min ældste dreng på 13 spiller fodbold og træner med Sønderjyske i fodboldakademiet, mens jeg er træner for min anden dreng på 10 år. Der er en del logistik, der skal hænge sammen. Vi bor i Sønderborg, jeg arbejder i Aabenraa, men fodboldtræningen for den ældste foregår i Haderslev. Det har min chef forståelse for. Når jeg skal gå tidligere, er hans svar: ”Det skal du da bare gøre”. Det er jeg glad for, siger Kim og fortsætter:

Så giver jeg en skalle på et andet tidspunkt, når banken har brug for mig.

Kim har arbejdet i Sydbank siden 2015.