Jannie skaber resultater gennem mennesker

Resultater og trivsel går hånd i hånd. Det er ikke enten eller. Hvis vi trives, leverer vi også bedre resultater. Og det er noget, kunderne kan mærke.

Sådan siger Jannie Westerholm, som arbejder i Sydbanks hovedsæde i Aabenraa. Hun er HR-partner i område Øst- og Vestjylland samt område Kredit.

Jannies opgaver spænder bredt og kræver stor alsidighed. Hun er sparringspartner for de ledere, hun er HR-partner for. Fx rekrutterer hun nye kolleger, holder karrieresamtaler med ledertalenter, leder HR-udviklingsprojekter og er sparringspartner indenfor personalejura. Men hun har også dialog med en syg kollega, hvor målet er at komme godt tilbage til arbejdet.

Min drivkræft er at spille lederne gode og hjælpe dem gennem dialog og sparring i deres udvikling af medarbejdere, forretningen og dem selv.

Som HR-partner skal hun have den faglige værktøjskasse på plads, men hun skal også skabe fortrolighed og evne at håndtere den. Samtidig skal hun være god til at lytte og have modet til at udfordre kolleger.

Ærligheden er afgørende for mig og det, at jeg har mig selv med i alt, hvad jeg gør, siger hun og fortsætter.

Og så kommer vi ikke udenom humor. Der skal være plads til et smil og grin. Det giver altid god energi.

Det er ikke tilfældigt, at Jannie fik jobbet som HR-partner i Sydbank. Hun har tidligere i sin karriere selv været leder og kender til udfordringerne.

Jeg har en forståelse for ledernes udfordringer, fordi jeg selv har siddet i lignende situationer, da jeg var leder. Jeg bruger mine egne erfaringer, når jeg rådgiver – men med afsæt i bankens værdier.

Stærkt fagligt fællesskab

At arbejde i Sydbanks hovedsæde giver mange muligheder for faglig udvikling. HR-afdelingen består bl.a. af 5 HR-partnere, og hun indgår derfor i et stærkt team.

Det er afgørende for min egen udvikling og trivsel, at jeg har HR-kolleger i samme funktion. Det giver os god mulighed for at sparre med hinanden, og vi kan vende de svære situationer. Vi er og tænker meget forskelligt, og det er en stor fordel.

Men Jannies faglige fællesskab spænder bredere end HR. I Sydbank er der mange afdelinger med forskellige faglige profiler. Det finder hun meget værdifuldt, når hun drifter HR-udviklingsprojekter på tværs af Sydbank.

Vi har et stort fagligt fællesskab i Sydbank. Funktionerne og opgaverne er forskellige, og faglighederne er alsidige. Så det er meget forskelligt, hvad vi hver især bringer i spil, når vi samarbejder om et projekt – men det er alt sammen noget, der støtter op om forretningen, siger hun og uddyber.

Jeg bliver udfordret og inspireret ved at arbejde sammen med kolleger på tværs af Sydbank. Det er meget lærerigt at arbejde sammen med andre profiler end kollegerne i HR og Organisation.

Jannie har arbejdet i Sydbank siden 2017.