Jeg får Sydbanks IT-systemer til at tale sammen

Sydbanks applikationsarkitekt, Anders Thomsen, designer IT-løsninger, der glæder flere forretningsområder i banken.

Anders arbejder i afdelingen IT-intern udvikling i området IT & Udvikling i Sydbanks hovedsæde i Aabenraa. Når Anders og hans kolleger skal designe og implementere en IT-løsning, ser de altid på, om der er andre forretningsområder i Sydbank, der med fordel også kan bruge den nye løsning.

Jeg kigger på, hvordan det nye system kan integreres med de andre systemer i banken, fortæller Anders og uddyber: En stor del af processerne i en bank består af at flytte data mellem systemer. Derfor er det vigtigt, at det gøres på en driftsikker måde.

Smarte integrationer af systemer

Som applikationsarkitekt har Anders ansvar for, at komponenterne af en IT-løsning integreres og taler sammen. Det gælder både Sydbanks egne og dem i datacentralen Bankdata.

I Sydbank bruger og ejer vi, og 8 andre pengeinstitutter, Bankdata. Bankdata er en IT-virksomhed, som leverer IT-løsninger til den finansielle sektor. Det kan fx være udvikling af mobilbanken.

Før var Bankdata ansvarlig for alt IT i Sydbank, men i dag har banken egen IT-afdeling:

Vi udvikler selv løsninger, så vi kan differentiere os fra andre banker. Standardløsninger som fx net- og mobilbank udvikles forsat af Bankdata.

Og det er netop derfor, Anders og kollegerne lægger vægt på, at systemerne integreres og stemmer overens med de eksisterende IT-løsninger.

Kollegerne i Sydbank skal ikke kunne mærke, at banken benytter sig af forskellige IT-leverandører. Det skal være nemt at bruge systemerne, og det skal fungere, fortæller Anders, der mener, at integrationer af systemer kan gøres på mange forskellige måder.

Han uddyber:

Man kan vælge mange forskellige former for integrationer. Jeg skal sørge for, at vi vælger den mest hensigtsmæssige fx i forhold til IT-sikkerhed og GDPR. Jeg kigger også på, om jeg kan udnytte det nuværende set up, så vi i afdelingen ikke behøver at udvikle nye systemer fra bunden af – selvfølgelig med øje for, at det bliver en ordentlig løsning, siger Anders, der har arbejdet med IT i Sydbank siden 2003.