100.000 kr. til E-cykling fra Sydbank Fonden

E-cykling er en sportsgren der vokser mere og mere over hele verden. Cykling Odense har fået hjælp fra Sydbank Fonden til indkøb af e-cykling stationer.

Forleden blev der afholdt en hyggelig event på Thorvald Ellegaard Cykel Arena. Deltagerne var motionsryttere fra cykelnetværket Sydbank Odense, Jysk Fynske Medier og ADG fysioterapi. De var inviteret ind i cykelarenaen i anledning af af Sydbank Fonden har doneret 100.000 kr. til indkøb af udstyr til e-cykling.

De fremmødte fik lov at prøve kræfter med e-cyklingen. Her blev de guidet af den odenseanske firedobbelte guldvinder samt OL sølvvinder i banecykling, Alex Rasmussen.

Alex Rasmussen er ambassadør for virksomheden Zwift.

- Zwift er et massivt multiplayer-online cykling og kørende videospil og fysisk træningsprogram, som giver brugerne mulighed for at interagere, træne og konkurrere i en virtuel verden. Cykling Odense er blandt de første herhjemme i Danmark som har investeret store penge i e-cyklingen. E-cykling er en af de eneste former for e-sport, hvor deltagerne bruger deres fysik. I et land som Danmark er e-cykling vejen frem, fordi vi har vintermåneder, hvor det ikke er sjovt at skulle ud på landevejen, ja nogen gange er det rent faktisk umuligt at træne på landevejene, hvis der er sne og frost. Med Zwift e-cykling program sidder man inde i varmen og tramper i pedalerne. Flere kendisser som f.eks. Lars Løkke Rasmussen, Rolf Sørensen, Dennis Ritter og over halvdelen af Tour de France rytterne benytter sig af e-cykling, siger Alex Rasmussen.

Via Zwift e-cykling program kan man træne selv, eller deltage i cykelløb mod folk fra hele verden, hvilket gør det spændende at benytte.

Cykling Odense, har med hjælp fra blandt andet Sydbank Fonden investeret i otte stationer, som står til rådighed for klubbens medlemmer eller i forbindelse med arrangementer som f.eks. skoleturneringen der afvikles på Thorvald Ellegaard Cykel Arena.