Kort fortalt

En Børneopsparing er en opsparingskonto, du kan oprette til dit barn, barnebarn eller oldebarn. Fidusen ved en Børneopsparing er, at både renter og afkast er skattefrie. Dit barn skal derfor ikke betale skat, når opsparingen udbetales.

  • Opsparingen er skattefri
    Undgå bekymringer om skat eller afgifter på udbetalingen og få opsparingen udbetalt skattefrit.
  • Gode investeringsmuligheder
    Hvis du ønsker at få mere ud af din opsparing, kan du hos os vælge at investere din opsparing. 
  • Suppler med en Børnebørnsopsparing
    Du kan som bedsteforælder supplere med en Børnebørnsopsparing til samme gode rente som Børneopsparing.

Overvej at investere

Når du opretter en Børneopsparing kan du vælge at lade pengene trække rente på kontoen, eller du kan vælge at investere opsparingen. Da en Børneopsparing først skal udbetales efter mange år, anbefaler vi, at man overvejer at investere.

Med OpsparingPlus Børneopsparing er det både nemt og billigt at investere, og du bestemmer selv, om vi skal gøre det hele for dig, eller om du selv vil styre din investering.

Læs mere om OpsparingPlus Børneopsparing

Se vores samlede overblik over renter og priser her

Bliv klog på Børneopsparing

Hvem kan oprette en Børneopsparing?

Du kan oprette en Børneopsparing, hvis du er forælder, bedsteforælder eller oldeforælder til barnet. Stedbarnsforhold og plejeforhold sidestilles med slægtskab. Det vil sige, at en stedfar eller plejemor også kan oprette en Børneopsparing.

Den, der opretter opsparingen, eller én i barnets husstand skal være Pluskunde for at oprette kontoen. 

Hvor mange Børneopsparinger må et barn have?

Et barn må kun have én Børneopsparing. 

Vil du gerne spare mere op til dit barn, så er der mange gode måder at supplere Børneopsparingen. Hvis du ringer til os, så hjælper vi dig med at finde en løsning, der passer til dine behov.

Hvornår kan jeg oprette en Børneopsparing?

Du kan oprette en Børneopsparing, når barnet er 0-14 år.

Er dit barn over 14 år, så kan du oprette en alternativ opsparingskonto. Hvis du ringer til os, så hjælper vi dig med at finde en opsparingsløsning, der passer til netop dine behov.

Hvornår udbetales en Børneopsparing?

Opsparingen kan udbetales, når barnet er 14-21 år.

Opretteren af Børneopsparingen bestemmer bindingsperioden, når opsparingen oprettes, og bindingsperioden kan ændres løbende. Pengene skal dog bindes i minimum 7 år. 

Hvor meget må jeg spare op?

Loven sætter grænser for, hvor meget du må sætte ind på dit barns Børneopsparing. Det skyldes de særlige skattefordele. Du må derfor maksimalt indbetale 6.000 kr. om året, og de samlede indbetalinger må ikke overstige 72.000 kr i alt.

Vil du gerne spare mere op til dit barn? Vi tilbyder både forældre og bedsteforældre at oprette en Børnebørnsopsparing som et supplement til den almindelige Børneopsparing. Her får du den samme gode rente, og der er ingen beløbsgrænser. Denne opsparing er dog ikke skattefri.

Ring til os, så hjælper vi dig med at finde en løsning, der passer til dit behov.

Særligt for bedsteforældre

Du kan sagtens spare op til dit barnebarn, selvom barnet allerede har en Børneopsparing. Med en Børnebørnsopsparing får du nemlig samme gode rente, og du bestemmer selv, hvor meget du vil spare op. Denne opsparing er dog ikke skattefri. Ring til os, så hjælper vi dig i gang.