Værd at vide

Renten på erhvervslån er variabel, og løbetiden følger typisk investeringens levetid. Det betyder, at hvis din virksomhed låner til f.eks. en bil med en forventet levetid på otte år, så skal lånet betales tilbage over otte år. Et erhvervslån kan dog maksimalt have en løbetid på ti år.

Du kan vælge at låne beløbet i udenlandsk valuta. Det kan være en fordel, hvis din virksomhed har regelmæssige indbetalinger i fremmed valuta. På denne måde kan et erhvervslån minimere kursrisici og derved indgå som et led i virksomhedens valutastyring.

Fast ejendom

Skal du låne til finansiering af fast ejendom, kan erhvervslån være et godt supplement til et realkreditlån. Du kan finansiere op til 60 % af ejendommens værdi med et realkreditlån, mens de sidste 40 % af ejendommens pris kan finansieres af et erhvervslån og/eller kontant betaling.

Er driftskredit et muligt alternativ?

Du overvejer måske, om din kommende investering er stor nok til, at det kan betale sig at tage et erhvervslån. Det kan være, at en driftskredit på virksomhedens driftskonto kan være et fornuftigt alternativ. Du er altid velkommen til at kontakte os og få rådgivning om, hvad der passer bedst i jeres situation.