Dine fordele

Uanset om du vil låne til en ny eller brugt bil, får du som Pluskunde1 følgende fordele:

  • Særlig lav rente til el-, brint- og hybridbiler
    Kør grønt til lav rente 
  • Attraktiv rente
    Attraktiv rente til benzin- og dieselbiler

1 For at blive Pluskunde skal du have minimum 300.000 kr. i samlet lån og opsparing, og din NemKonto skal være tilmeldt hos os. Se vilkår for Pluskunde.

Tænk over lånets løbetid

Hvad lånet koster dig, afhænger af størrelsen og løbetiden på lånet. Lånets løbetid kan maksimalt være på 10 år, fra den dato bilen er indregistreret. Det vil sige, at hvis du køber en brugt bil på fx tre år, kan du få et Billån med syv års løbetid. 

Når du gør dig tanker om løbetiden, bør du overveje, hvor længe du regner med at have bilen. Bruger du bilen meget, og kører mange kilometer i den, vil bilen naturligt blive hurtigere slidt, og dermed hurtigere kræve udskiftning - og derfor bør lånet have en kortere løbetid.

Vi sørger selvfølgelig for, at du får den bedste rådgivning, så du får et lån, der matcher dine behov.

Rundt om bilkøb

Billånets sammensætning

Hovedstol1

Er dét beløb, du låner til at købe din bil. Hvor stort eller småt beløbet er afhænger af, hvor meget du selv lægger i udbetaling til lånet.

1 Hovedstol er lånets samlede størrelse. Hovedstolen er højere end det, du faktisk har behov for at låne, og reelt får i hånden - det, der kaldes provenu. Det skyldes, at hovedstolen, udover provenuet, inkluderer stiftelsesomkostninger og kurstab. 

Udbetaling

Størrelsen på din udbetaling har indflydelse på den rente, vi kan tilbyde dig. Jo mere du lægger i udbetaling, jo lavere rente kan du få på dit Billån.   

Rente

På vores Billån er renten variabel. For at få et godt overblik over de samlede omkostninger til lånet, kan du kigge på lånets ÅOP2, der inkluderer alle udgifter, du har i forbindelse med lånet. 

2 ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og viser de samlede årlige udgifter i forhold til det lånte beløb. ÅOP viser dig, hvad det koster dig at have lånet inkl. renter og omkostninger.

Etableringsgebyr 

Er det gebyr, du betaler til Alm. Brand for at oprette dit billån.

Tinglysningsafgift

Når du låner penge til en bil hos os, tager vi som udgangspunkt pant3 i din bil. Pantet skal tinglyses, hvilket koster et fast gebyr på 1.750 kr., og 1,5 % af hovedstolen. Begge dele tilfalder Staten.

3 Pant er et andet ord for, når banken stiller sikkerhed i fx din bolig eller din bil. Det betyder, at hvis du ikke kan betale det, du skylder banken, er banken sikret pengene gennem fx tvangsauktionering af det, der er stillet pant i. 

Når du køber en brugt bil

1. Gennemgå bilen for fejl og mangler

Når du har fundet den rigtige bil, er det en god idé at få den undersøgt. Tjek for eventuelle buler, ridser og rust, og sørg for, at bilens stand matcher prisen. Det er altid en god idé at køre en prøvetur - både for at opdage eventuelle fejl og mangler i en brugssituation, men også for at mærke, om bilen er den rigtige for dig.

Udover at prøvekøre bilen kan du også få en fagmand til at lave en gennemgang af den. Det kaldes også en brugtbilsattest eller en tilstandsattest og kan, ligesom prøvekøreturen, hjælpe dig til at undgå ubehagelige overraskelser efter bilkøbet. 

Vær opmærksom på, at du ved private handler ofte køber bilen som beset. Hvis du gerne vil være sikker på bilens stand, før du køber, kan det være en fordel, at købet foregår hos en fysisk forhandler. 

2. Få de relevante dokumenter

Med bilen bør følge en række dokumenter. De kan alle være med til at sige noget om bilens tilstand og dermed værdi.

Registreringsattesten

Registreringsattesten er et overblik over bilens model, hvornår den er fra, og hvem bilens registrerede ejer er. Det er derfor vigtigt at kræve den originale registreringsattest af bilens ejer.

Servicebog og synsrapport

Bilens servicebog og synsrapport giver indblik i bilens overordnede servicehistorik, og hvornår den har været til syn. Synsrapporten vil vise, hvis bilen har alvorlige fejl og mangler, som skal repareres, før bilen kan bruges lovligt. Du kan finde bilens synsrapport på synsrapporten.dk

3. Tjek om der er restgæld i bilen

Måske skylder bilens ejer stadig penge i bilen. På tinglysning.dk kan du gratis selv tjekke, om der er eventuel restgæld i bilen. 

Hvis der er pant i bilen, skal du sikre dig, at pantet slettes, når du overfører købesummen.

4. Slutseddel

Når du og sælger er blevet enige om alt det praktiske omkring købet, som fx pris, overtagelsesdag og eventuelle udbedringer, er det en god idé at nedskrive alt dette i en slutseddel. På den måde har både du og køber skriftligt bevis for købets rammer. 

Ved betaling af bilen kan du lave en sammedags-overførsel til sælger. Det kan du gøre via din netbank eller mobilbank, og sælger kan på den måde have pengene, så snart du har gennemført overførslen. 

5. Efter købet

Husk at omregistrere bilen. Det kan du selv gøre online i Motorregistret med bilens registreringsnummer, dit NemID og dit Dankort.

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du har en bil. Når du optager et billån hvor banken har pant i bilen, stiller banken også som krav, at din bil er kaskoforsikret.

Når du køber en ny bil

1. Find det rigtige match

Når du har besluttet dig for, hvilken bil der matcher dine behov, og du skal prøvekøre den, kan du teste den i forskellige brugssituationer - som fx by- og motorvejskørsel - for at mærke, om bilen lever op til dine forventninger.

Her er det måske også en fordel at lære det væsentligste ved bilens forskellige funktioner at kende. På den måde ved du præcis, hvad du får ud af dit bilkøb. Det kan også hjælpe dig til overvejelser om eventuelt ekstraudstyr, du har brug for.

2. Forhandl om prisen

Selvom du køber ny bil, kan du sagtens forhandle om prisen. Det kan betale sig at overveje, hvordan du får den bedste pris på din nye bil.

Hvis du allerede har en bil, kan du lade den indgå i handlen. Vær dog opmærksom på den rabat du får; i nogle tilfælde kan det betale sig selv at sælge bilen.

Hvis du ønsker ekstraudstyr i din nye bil, kan du ofte forhandle nedslag i den samlede pris.

3. Slutseddel

Når prisen er på plads mellem dig og forhandler, udarbejdes en slutseddel. Det er forhandleren, der udformer slutsedlen. I den står alle detaljerne om købet, og derfor skal du altid læse den godt igennem. 

4. Efter købet

Når du er blevet bilejer, skal du som minimum have en ansvarsforsikring til din bil. Når du optager et billån til din helt nye bil, vil banken også ofte stille som krav, at din bil er kaskoforsikret.

Find det billigste lån

Ved at sammenligne de årlige omkostninger for forskellige lån på samme størrelse og med samme løbetid kan du finde det billigste lån.

Så husk at kigge på den årlige omkosningsprocent (ÅOP) og ikke kun renten. Det lån, der har den laveste ÅOP, er billigst.

Husk din bilforsikring

Når du bliver bilejer, skal du som minimum have en ansvarsforsikring til din bil. Uanset dine behov, og om du køber en ny eller brugt bil, skal du finde en dækning, der passer til dig. 

Spørgsmål og svar

Kan jeg optage et billån uden udbetaling?

Når du optager et billån hos os, kigger vi altid på din generelle økonomi og vurderer derudfra, om du har råd til den pågældende bil.

Vi anbefaler, at du betaler så meget i udbetaling som muligt. Hvis du har min. 20 % af bilens pris i udbetaling, vil du få en lavere rente.

Hvis du gerne vil have hjælp til at finde ud af, hvad du har råd til, står vi klar til at rådgive dig. Du kan kontakte os på telefon 96 10 17 18, så finder vi sammen ud af, hvad der er bedst for dig og din økonomi.

Hvilken rente kan jeg optage billån med?

Når du optager et billån hos os, er det med en variabel rente. Det betyder at billånets rente kan ændre sig i lånets løbetid, og lånet derfor kan blive både dyrere eller billigere for dig.

Renten på dit lån fastsættes ud fra om du har over eller 20 % i udbetaling, og efter om bilen er en benzin- eller dieselbil, eller om det er en el-, brint- eller hybridbil.

Hvad indebærer min ydelse?

Når du optager et billån, skal du løbende betale en del af det tilbage. Dette beløb kaldes en ydelse, og er inklusive renter og andre omkostninger. Vi beregner din ydelse ud fra din valgte løbetid og lånets rente.

Når du betaler en månedlig eller kvartalsmæssig ydelse, mærker du det ikke på samme måde økonomisk, som hvis du skulle betale lånet tilbage på én gang. En ydelse er dermed til for at sikre, at der hele tiden kommer en løbende betaling, så din gæld og dit billån bliver mindre i takt med løbetiden.

Kan jeg ændre ydelsen under lånets afvikling?

Du kan som udgangspunkt godt ændre i ydelsen under afviklingen af dit billån. Uanset om du vil have sat ydelsen op eller ned, tager vi en snak med dig og vurderer den konkrete situation.

Hvor lang løbetid skal jeg vælge på mit lån?

Desværre er det sådan med biler, at de hurtigt taber værdi. Derfor er det også ret vigtigt, at du sørger for at få et billån med en løbetid, som passer til værdiforringelsen af din bil.

Hvor lang en løbetid du derfor skal vælge, afhænger af hvad dit årlige kørselsbehov er, da det har stor betydning for forringelsen af værdien på din bil. Derudover har bilens alder også en del at sige i forhold til løbetiden. Vi anbefaler, at lånets løbetid er på 7-8 år, fra den dato bilen er indregistreret.

Noget helt andet som også har en afgørende betydning for løbetiden på dit billån, er din personlige økonomi. For vælger du et lån med en kort løbetid, skal du betale lånet tilbage over kortere tid, og dermed vil du skulle betale en højere månedlig ydelse. Til gengæld bliver dine samlede renteudgifter mindre med en kort løbetid. Det er derfor rigtig vigtigt, at vi gennemgår din økonomi grundigt, inden du optager et billån, så du er sikker på at kunne betale af på lånet.

Hvis du er i tvivl om, hvilken løbetid der er bedst for dig og din økonomi, står vi naturligvis til rådighed til hjælp og rådgivning.

Hvilken sikkerhed stiller jeg for billånet?

Når du låner penge til finansiering af din bil, tager vi som udgangspunkt pant i bilen som sikkerhed.

Du skal dog være opmærksom på, at når du optager vores billån med pant i bilen, medfølger der udgifter i forbindelse med tinglysning af pantet.

Renter og gebyrer

Medmindre andet er angivet, gælder følgende: Renten er variabel, og renten beregnes af hele saldoen.

Billån, renter

Rente og debitorrente (renten er variabel)

  Basis Pluskunde1

Plus3004
Pluskunde1

Plus15005
Ung+2
Rente        
Benzin- og dieselbiler
Min. 20 % udbetaling
6,00 - 8,00 % 3,25 - 5,25 %  2,75 - 4,75 %  6,00 - 8,00 %
El-, hybrid- og brintbiler
Min. 20 % udbetaling
5,00 - 7,00 % 2,25 - 4,25 %  1,75 - 3,75 %  5,00 - 7,00 %
Alle typer biler
Under 20 % udbetaling
9,00 - 11,00 % 7,00 - 9,00 % 6,00 - 8,00 % 9,00 - 11,00 %
Debitorrente3        
Benzin- og dieselbiler
Min. 20 % udbetaling
6,14 - 8,24 % 3,29 - 5,35 % 2,78 - 4,84 % 6,14 - 8,24 %
El-, hybrid- og brintbiler Min. 20 % udbetaling 5,10 - 7,19 % 2,27 - 4,32 % 1,76 - 3,80 % 5,10 - 7,19 %
Alle typer biler
Under 20 % udbetaling
9,31 - 11,46 % 7,19 - 9,31 % 6,14 - 8,24 % 9,31 - 11,46 %

1 Se 'Vilkår for Pluskunde-konceptet' (pdf). De viste rentesatser kræver særskilt kreditvurdering. Hvis du ikke opfylder kravene til kreditvurderingen, kan du i nogle tilfælde få lånet på Basis-vilkår.

Se vilkår for Ung+ (pdf).

3 Årlig rente inklusiv rentes rente

4 For at blive Plus300-kunde skal du have minimum 300.000 kr. i samlet lån og opsparing, og din NemKonto skal være tilmeldt hos os.

5 For at blive Plus1500-kunde skal du have minimum 1.500.000 kr. i samlet lån og opsparing, og din NemKonto skal være tilmeldt hos os.

ÅOP (før skat) - Billån

  Basis Pluskunde1

Plus3003
Pluskunde1

Plus15004
Ung+2
Benzin og dieselbiler min. 20 % udbetaling 7,7 - 9,9 % 4,8 - 6,9 % 4,3 - 6,3 % 7,7 - 9,9 %
El-, hybrid og brintbiler min. 20 % i udbetaling 6,7 - 8,8 % 3,8 - 5,9 % 3,2 - 5,3 % 6,7 - 8,8 %
Alle typer biler under 20 % udbetaling 11,0 - 13,3 % 8,8 - 11,0 % 7,7 - 9,9 % 11,0 - 13,3 %

De årlige omkostninger i procent er beregnet for et Billån med et samlet kreditbeløb på 200.000 kr. og med en løbetid på 7 år samt en udbetaling på 20 %.

ÅOP er inklusiv etableringsgebyr til Alm. Brand og omkostninger til etablering af et ejerpantebrev (bil) på 210.000 kr. Lånet afdrages som et annuitetslån. I beregning af ÅOP indgår gebyr for panthaverdeklaration til forsikringsselskabet med 950 kr. Gebyret varierer fra selskab til selskab. Beregning af ÅOP er baseret på standardforudsætning b1 i prisoplysningsbekendtgørelsen.

1 Se 'Vilkår for Pluskunde-konceptet' (pdf). De viste rentesatser kræver særskilt kreditvurdering. Hvis du ikke opfylder kravene til kreditvurderingen, kan du i nogle tilfælde få lånet på Basis-vilkår.

2 Se vilkår for Ung+ (pdf).

3 For at blive Plus300-kunde skal du have minimum 300.000 kr. i samlet lån og opsparing, og din NemKonto skal være tilmeldt hos os.

4 For at blive Plus1500-kunde skal du have minimum 1.500.000 kr. i samlet lån og opsparing, og din NemKonto skal være tilmeldt hos os.

Billån, gebyrer

Gebyr

  Basis Pluskunde1

Plus3003
Pluskunde1

Plus15004
Ung+2
Etableringsgebyr, min. 20 % udbetaling 2,00 % (min. 3.000 kr.) 2,00 % (min. 3.000 kr.) 2,00 % (min. 3.000 kr.) 2,00 % (min. 3.000 kr.)
Etableringsgebyr, under 20 % udbetaling 2,00 % (min. 3.000 kr.) 2,00 % (min. 3.000 kr.) 2,00 % (min. 3.000 kr.) 2,00 % (min. 3.000 kr.)

Øvrige omkostninger

Tinglysning (Basisafgift. Hertil kommer afgiften for selve tinglysningen) 1.750 kr.
Procentafgift, tinglysning (oprundes til nærmeste hundrede) 1,5 % af lånebeløb
Panthaverdeklaration til forsikringsselskabet Prisen varierer

Vil du gerne have Pluskundevilkår?

Når du er Pluskunde i banken, får du de bedste priser og en lang række andre fordele.