At stå på egne ben betyder også egen økonomi. Vi skal nok gøre vores til at hjælpe og rådgive dig, så du får mest muligt ud af dine penge.

Her er vores tips til dig, der lige er begyndt at stå på egne ben.

1. Få en rejseforsikring

I Sydbank kan du sammen med et Mastercard Ung Debit få en billig rejseforsikring, der gælder i hele verden. Den dækker mistet bagage, fly- og bagageforsinkelse, erstatning ved fl yselskabets konkurs og meget mere.

3. Køb og sælg brugt

Du kan spare mange penge, hvis du køber brugt eller sælger de ting, du ikke længere bruger. Så er der lidt ekstra til ferien eller opsparingen.

5. Søg boligstøtte

Det kan give pusterum i økonomien og mere plads til oplevelser, som fx en ekstra bytur eller et cafébesøg med vennerne. Søg boligstøtte på borger.dk.

7. Tilmeld dig en A-kasse

... mens du studerer. Det er i de fleste tilfælde gratis, og det sikrer dig en indtægt efter studiet, hvis du ikke finder job med det samme.

9. Læg et budget

... og få overblik over din økonomi. Så kan du se dine samlede indtægter og udgifter og blive klogere på, hvor meget du skal lægge til side til regninger hver måned.

2. Få en madkonto

En madkonto kan sikre dig, at du ikke skal leve af pasta og ketchup sidst på måneden. Bor I flere sammen, kan I få hver jeres betalingskort til kontoen. Så kan I finansierede daglige indkøb ved, at alle overfører et månedligt beløb til kontoen.

4. Opret en opsparingskonto

Uanset om du drømmer om en festivalbillet, en ny cykel eller din egen lejlighed, kan en op sparingskonto hjælpe dig godt på vej.

6. Husk dine feriepenge

Danskerne glemmer omkring 88 millioner kroner i feriepenge hvert år. Undgå at blive en del af statistikken, og bestil dine feriepenge på borger.dk.

8. Hvor meget må du tjene ved siden af din SU?

Lad Sydbanks dygtige rådgivere svare på dine SU-spørgsmål.

 

10 tips fra Sydbank

Læs mere her

Læs mere