At stå på egne ben betyder også egen økonomi. I Sydbank gør vi vores til at hjælpe og rådgive dig, så du får mest muligt ud af dine penge. 

1. Læg et budget

... og få overblik over dine anslåede udgifter. Ved at samle indtægter og udgifter bliver du klogere på, hvor meget du skal lægge til side til regninger hver måned, og derved undgår du ubehagelige overraskelser. Opdater dit budget årligt eller ved nye livssituationer, som fx nyt job eller flytning.

3. Få en madkonto

… som kan sikre dig, at du ikke skal leve af pasta og ketchup sidst på måneden - hver måned. Bor I flere sammen, kan I få hver jeres betalingskort til kontoen. Så kan I finansiere de daglige indkøb ved, at alle overfører et månedligt beløb til kontoen.

5. Tænk økonomisk

Du kan spare mange penge, hvis du køber brugt eller sælger de ting, du ikke længere bruger. Hold øje med studierabatter, madspildstilbud og lav en madplan. Så er der lidt ekstra til ferien eller opsparingen.

7. Undgå at skulle betale SU tilbage

Ved du, hvor meget du må tjene ved siden af din SU? Lad Sydbanks rådgivere svare på dine SU-spørgsmål.9. Lav en forskudsopgørelse til SKAT

...og reguler den, når der sker ændringer i dine indtægter, så du undgår at skulle betale penge tilbage til SKAT.  Se hvordan du gør på SKAT.dk

2. Opret en opsparingskonto

.. det kan give frihed og få nogle af dine drømme om fx en festivalbillet, en ny cykel eller egen lejlighed til at gå i opfyldelse.


4. Husk dine feriepenge

Danskerne glemmer omkring 88 millioner kr. i feriepenge hvert år. Undgå at blive en del af statistikken, og bestil dine feriepenge på borger.dk.


6. Søg boligstøtte

Det kan give pusterum i økonomien og plads til oplevelser, som fx en ekstra bytur eller et cafébesøg med vennerne. Søg boligstøtte på borger.dk.

8. Bliv forsikret

En forsikring kan desværre ikke forhindre uheld, men den kan hjælpe dig, når uheldet er sket, fx hvis du kommer til skade på din cykel, hvis din computer pludselig går i stykker, hvis du får stjålet din telefon, eller hvis du kommer til at skade andre.

I Sydbank kan du sammen med et Mastercard Ung Debit få en billig rejseforsikring, der gælder i hele verden. Den dækker mistet bagage, fly- og bagageforsinkelse, erstatning ved flyselskabets konkurs og meget mere.

10. Tilmeld dig en A-kasse

... mens du studerer. Det er i de fleste tilfælde gratis, og det sikrer dig en indtægt efter studiet, hvis du ikke finder job med det samme.