Hvad kan vi gøre for dig

 

  Hvad er NemID

 

NemID er bankernes og det offentliges fælles sikkerhedsløsning. Med NemID har du en sikker måde at logge på og godkende transaktioner i NetBanken. Samtidig er NemID en digital signatur – din personlige underskrift på nettet.

Når du har dit eget NemID, kan du også logge på f.eks. skat.dk, borger.dk eller andre hjemmesider, som benytter sig af NemID-login. Og når du har et NemID, behøver du kun at huske på ét bruger-id og én adgangskode.

Du får automatisk NemID med NetBank

Når vi opretter din NetBank, får du et NemID-nøglekort og et velkomstbrev, som fortæller dig, hvordan du kommer videre.

Vi har lavet en vejledning til, hvordan du opretter dig med NemID og kommer ind i NetBanken første gang.

Har du allerede et NemID?

Når vi opretter din NetBank, får du et brev fra os, så snart din NetBank er klar til brug. Har du et NemID i forvejen, kan du bruge det.

Hvis du kun kan benytte dit NemID til NetBanken, og hvis du også ønsker at logge på f.eks. skat.dk med det samme NemID, skal du tilknytte et OCES (Offentlige Certifikater til Elektronisk Service) til dit NemID. Det kan du gøre på nemid.nu.

Nøglekortet – et stærkt sikkerhedselement

Med NemID som sikkerhedsløsning skal du – foruden dit bruger-id og din adgangskode – logge på ved hjælp af en ”nøgle” (en kode på 6 tal), som du finder på dit NemID-nøglekort. Det er kun dig, der kender bruger-id og adgangskode er, og derfor kan nøglekortet ikke bruges til noget, hvis du ikke har de to andre dele.

Hver nøgle på nøglekortet bruges kun én gang. Systemet holder selv øje med, hvornår dit nøglekort er ved at være brugt op. Når du har 20 nøgler tilbage, får du automatisk et nyt nøglekort med posten. Du kan selv ændre 20-nøglers-grænsen på nemid.nu.

NemID-nøgleviser

En NemID-nøgleviser er en overbygning til dit NemID-nøglekort. Nøgleviseren er hurtigere at bruge end nøglekortet. Den vil især være relevant, hvis du bruger mange nøgler. Nøgleviseren er en elektronisk udgave af nøglekortet, i form af en lille boks med en knap og et display. Med nøgleviseren kan du vise en nøgle ved at trykke på knappen. Nøglen bruges efter indtastning af bruger-id og adgangskode. Nøgleviseren har en levetid på mindst tre år.
Genvejstaster